fbpx

5 ključnih načel na poti doseganja ciljev

“Metod osebnega razvoja je lahko več kot milijon, a načel je res malo. Človek, ki spoštuje načela, lahko uspešno izbira metode. Človek, ki preizkuša metode in ne upošteva načel, pa bo naletel na številne težave. ” R. W. Emerson

Načela osebnega razvoja

“Metod osebnega razvoja je lahko več kot milijon, a načel je res malo. Človek, ki spoštuje načela, lahko uspešno izbira metode. Človek, ki preizkuša metode in ne upošteva načel, pa bo naletel na številne težave. ” R. W. Emerson

Včasih naš um prehiteva stvarnost in predvideva dogodke in rezultate, kar omogoča obsedenost z vidiki in dogodki, ki se še niso pripetili. Tovrstno ravnanje nas zapolnjuje z odvečnimi strahovi, tesnobo in številnimi občutki, ki postopoma zgradijo goro nepotrebnega trpljenja.
Tehnike osebnega razvoja pripomorejo k osredotočanju na sedanjost, spodbujajo samouresničitev ter olajšajo izbiro kakovostnejših odločitev. Obenem spodbujajo svobodnejši in lastnim potrebam bolj skladen razvoj.

5 ključnih načel na poti doseganja ciljev

 1. Nikar ne odlašajte z opravili
  Dokler se ne spopadete s stvarnostjo, vam sama teorija ne bo pomagala. Začnite zdaj. Delajte napake. Pripravite se na ponovni zagon. Začnite bolje. Nikdar ne obupajte.
 2. Osredotočite se na majhen dnevni napredek
  Japonska formula uspeha temelji na ideji, da je tudi najambicioznejši cilj mogoče doseči s postopnimi majhnimi koraki. Navsezadnje tudi osebnostni cilj sestavljajo številne dnevne drobne dejavnosti in prav te so tiste, ki jih moramo opraviti.
 3. Uspeh ni nikdar linearen
  Postopno doseganje ambicioznih ciljev še ne pomeni, da bo vaš razvoj linearen. Trik lahko dosledno ponavljamo mesece in leta, brez opaznih rezultatov. Vztrajanje omogoči nenadno nepričakovano sprostitev energije, ki bo dala zagon potrebnemu kakovostnemu preskoku.
 4. Osredotočite se na bistvo
  V kolikor se boste osredotočali na nepomembne dejavnosti, trud ne bo poplačan. Dosledno se je treba zavezati k temeljnim dejavnostim, ki prispevajo k napredku in doseganju ciljev. Bistvo koncepta učinkovitosti: vsak dan opravite pomembna opravila in odstranite nepotrebno kramo.
 5. Objemite nelagodje
  Ključno načelo najboljše osebne nadgradnje se nanaša na nelagodje in zmožnost sprejemanja. Brez prakse osebni razvoj ni mogoč. Samopomilovanje in pritoževanje nas prikrajšata potrebne energije za spremembo trenutnega stanja.

Naj vam za konec podam še motivacijski rek:


“Močan človek trpi, ne da bi se pritožil, šibek se pritožuje, ne da bi trpel.”
Ruggiero Bonghi.

Priskrbi si potrebna orodja za samouresničitev in osebni vzpon. Pošlji povpraševanje še danes.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!