fbpx

Ali bodo po pivi vaše prsi resnično zrasle?

”Všeč so mi ženske, ki pijejo pivo, se smehljajo in gledajo iskrivo. Všeč so mi ženske, ki dobro vedo, da jim po pivu prsi rastejo.”

PREBERI VEČ

Vsi poznamo to pesem Andreja Šifrerja in prav vsi smo se že kdaj pohecali, da morajo naše boljše polovice kdaj zvrniti kak vrček piva, da jim bodo še malo zrastle prsi. Roko na srce, res je tako, da si, ne glede na to, kakšne in kako velike so, moški kdaj pa kdaj vseeno zaželimo, da bi bile še večje in bolj okrogle. Takšni pač smo. Jaz seveda ne, ampak sem si pa drznil to povedati v imenu vseh.

Upam, da me sedaj ženske ne boste linčale in se začele norčevati z mene, da imam ‘joške’ večje od vaših, ampak boste raje prebrale, kaj vam imam danes za povedati o pivu in prsih, saj nenazadnje moj današnji zapis ni namenjen temu, da se vam zamerim, ampak, da razkrijem, če je v tem mitu glede rasti prsi po pivu res kaj resnice, ali gre samo za mit.

Najprej poglejmo dejstva.

Pivo je narejeno iz hmelja, kvasa, vode in ječmenaHmelj vsebuje fitoestrogen, ki je zelo dober in zdravilen, saj se uporablja za zdravljenje ženskih zdravstvenih težav, ki vključujejo simptome menopavze, nespečnost, prebavne težave in razjede na želodcu. Določena vrsta fitoestrogena, ki se imenuje 8-prenilnaringenin, posnema delovanje ženskega spolnega hormona estrogena, ki je zaslužen za to, da spodbuja rast prsi. Ta posebni fitoestrogen se nahaja tudi v pivu, ampak v zelo majhnih količinah, kar pomeni, da ženske efekta uživanja tega v resnici ne občutijo, razen v primeru, če spijejo zares veliko piva.

Če ste ravnokar videle v pivu ‘čudežno tabletko’, ki bo poskrbela za rast vaših prsi na naraven način in brez povečave, vedite, da vam bo v tem primeru zrastlo veliko več, kot le prsi. Poredile se boste tudi na ostalih delih telesa. Poleg tega bo pitje piva povzročilo nihanje sladkorja v krvi, zaradi česar se vam bodo začeli luštati nezdravi prigrizki, kot so smokiji, čips, burgerji, hot-dogi, pice, kar bo še dodatno kalorično nahranilo vaše telo, to pa pomeni, da se boste zredile na nezdrav način. Poleg tega imejte v mislih tudi to, da bo povečano uživanje alkohola vplivalo tudi na ostalo fizično zdravje in na psihično počutje. Zato vam svetujem, da s pivom res ne pretiravate.

Če ga obožujete, pa imam za vas tudi eno dobro novico. Vseeno pri pivu ne gre zgolj za prazne kalorije. Pivo namreč vsebuje antioksidante, fosfor, kalcij, kalij, mangan, fluorid in silicij, kar pomeni, da kljub temu, da gre za alkoholno pijačo, ni nič narobe, če si vsake toliko privoščite kak vrček piva. Pozorne bodite le na to, da bo ostalo pri enem.

Viri:

https://www.healthline.com/health/food-nutrition/medicinal-beers#DIY-Bitters-to-Aid-Digestion

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10372741/

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!