fbpx

Bo za božič sneg?

Če bo za božič sneg, je v tem letnem času skoraj tako pogosto vprašanje, kot – kaj bo za božično večerjo?. Vprašanje kako shujšati, ki sicer prednjači pred vsemi temi, pa se v teh dneh pomika na dno lestvice.

PREBERI VEČ

Božično-novoletni prazniki so tudi tisti čas, ko največ ljudi opusti redno telesno vadbo. In ja … prav ste uganili – takoj po novem letu jih največ z njo prične. Tukaj so povratniki, pa tisti, ki še nikdar niso telovadili. Največ je pa seveda tistih, ki imajo redno telesno aktivnost na spisku zaobljub vsako leto in, ki jo tudi izbrišejo iz spiska po prvem resnem obisku fitnesa.

Današnje vrstice so namenjene tistim, ki ste sicer redno telesno aktivni, a ne veste, kako bi telesno aktivnost ohranili med prazniki.

Povsem preprosto je.

Pretvarjajte se, da ni praznikov.

”No daj Boban, zresni se malo. Kako naj se pretvarjam, da ni praznikov, ko je povsod vse okrašeno, zunaj diši po kuhančku, v stanovanju pa po medenjakih?”

Vesel sem, da se v tem času se lahko pošalimo. A tokrat mislim povsem resno.

Da me boste razumeli, pri sebi odgovorite na to vprašanje: ‘‘Zakaj mislite, da med prazniki ne smete biti telesno aktivni? Je takrat prepovedano trenirati?”

Hitro boste ugotovili, da gre zgolj za vaše udobje in za miselno percepcijo, ki je nastala kot posledica tega, kar delajo ostali. Vi pa seveda nočete izstopati in se tolažite s tistim stavkom: ”Saj ne bo nič narobe, če nekaj dni ne treniram.”

Ooooo, tukaj se pošteno motite. Res, da ne bo nič narobe, ampak vi se boste miselno odvadili trenirati in pot nazaj v deželo švica bo veliko težja, kot bi bila, če bi s treningi nadaljevali.

Eden izmed izgovorov je seveda tudi ta, da fitnesi niso odprti. Pa res niso? Pomislite znova!

Zdaj sem vas postavil pred dejstva in mislim, da je čas, da vam dam še par predlogov, ki jih lahko upoštevate v primeru, če kljub temu v tem času ne želite na fitnes, ste pa dojeli, da bi se vseeno bilo fajn malo gibati.

Če želite združiti prijetno s koristnim in se ob telesni aktivnosti še podružiti, pojdite na pohod v naravo, morda na bližnji hrib. Lahko vzamete zraven sanke, da se boste po njem spustili in se zraven še poveselili. Lahko se sprehodite do bližnjega drsališča in se podrsate par krogov, ali pa se odpravite kam, kjer lahko tečete na smučeh.  Če ste bolj zmrzljive sorte in vam aktivnosti na prostem ne pridejo v poštev, lahko vklopite enega izmed plesnih videov, ter se poleg odlične glasbe in plesnih gibov sprostite, pozabavate in razgibate.

Vedite, da kljub temu, da so prazniki in, da morda ne greste na fitnes, telesne vadbe ni potrebno v celoti opustiti, saj se, če le malo pomislite, najde ogromno različnih možnosti, da ste lahko telesno aktivni.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!