fbpx

Čaji za pomiritev želodca

V teh časi, ko nas poleg normalnih vsakodnevnih skrbi pesti še vse, kar je povezano z virusom COVID-19 in s posledicami, ki jih ima virus na naša življenja (delo od doma, izguba zaslužka, šolanje otrok od doma, skrb za preživetje…), so zelo pogoste bolečine v želodcu in zdravimo jih lahko na povsem naraven način. Z raznimi zeliščnimi čaji.

PREBERI VEČ

Težave z želodcem in bolečine, ki jih imamo v želodcu so velikokrat povezane z nepravo izbiro in preveliko količino zaužite hrane (še posebej to pride do izraza med prazniki), še večkrat pa so posledica naših skrbi.

Prav vsaka lekarna ima svojo mešanico čaja za želodec, ki preverjeno deluje pri želodčnih težavah. Če ga nimate, pa si lahko bolečine in neprijeten občutek lajšate kar s čaji, ki jih imate v svoji shrambi. Tukaj je nekaj čajev s katerimi lahko boleč, pekoč oz. razdražen želodec hitro pomirite, pomirite pa ga lahko tudi s sveže stisnjenim sokom iz zelja.

  • RMANOV ČAJ

Rmanov čaj je odličen čaj, ki pomiri želodec, hkrati pa spodbuja delovanje jeter in žolčnika. Če ste ga nabrali sami, ga pripravite tako, da preko posušenega rmana prelijete vročo vodo, počakate 5 minut in čaj odcedite, sicer upoštevajte navodila, ki so napisana na embalaži čaja, ki ste ga kupili v lekarni. Ko imate težave, vam priporočam, da čaj pijete večkrat na dan, ampak ne med obroki. Najboljše izbran čas za uživanje čaja za pomiritev želodca je pol ure pred obrokom ali dve uri po njem.

  • KOROMAČEV ČAJ oz. ČAJ IZ KOMARČKA

Če je dober za majhne otroke, ki imajo še res občutljive želodčke, bo dober tudi za vas, kajne? Komarček je zelišče, ki je od nekdaj prisotno v otroških čajih, ki se kuhajo malčkom takrat, ko imajo težave s prebavo in z napenjanjem. Velikokrat so ga naše babice kuhale tako, da so zraven dodale tudi celo kumino ali pa še malo janeža in prelile z vrelo vodo. Tako pripravljen poparek se je pripravljal 5 minut, potem se ga je precedilo in ohladilo na mlačno temperaturo. Ta čaj se pije nesladkan.

  • KAMILIČNI ČAJ

Kamilični čaj je odlično domače zdravilo, ki se najde skoraj v vsakem gospodinjstvu. Pomirja želodec, hkrati pa pomiri tudi naše živce. Priprava je povsem enostavna – posušene kamilice prelijte z vrelo vodo in jih pustite namakati približno 5 minut. Po tem času jih odcedite in spijte. Za boljši okus lahko kamilični čaj osladite z medom.

  • METIN ČAJ

Metin čaj blagodejno deluje na razdražen želodec, ki ima preveč želodčne kisline. Pomaga pa tudi pri živčnosti, glavobolu in pri slabem  spancu. Njegova priprava je povsem enostavna. Žličko posušene mete prelijemo z decilitrom vrele vode in pustimo stati 10 minut. Po tem času čaj precedimo in popijemo. Za boljši okus, lahko metin čaj osladite z medom.

  • ZELJNI SOK

Verjeli ali ne, eden izmed najbolj učinkovitih napitkov, ki pomagajo pri težavah z bolečim želodcem in celo pri zdravljenju rane na želodcu, je sveže stisnjen sok iz belega zelja. Sok pijte večkrat na dan, ne med jedjo. Priporočam vam deci po deci do maksimalno pol litra na dan. Vseeno pa vas želim opozoriti na dvoje: 1. Sok ni preveč okusen. 2. Ko boste pili ta sok, bodite ves dan v bližini stranišča.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!