fbpx

ČE BOŠ DELAL TE VAJE, TI BODO VSI ZAVIDALI TVOJE BICEPSE

Lepe roke so pri moškem skoraj tako pomembne, kot je pomemben lep nasmeh. In ja, hočemo ali nočemo si priznati, če bi ženske morale izbrati med dvema identičnima moškima, kjer bi imel en suhe roke brez mišic, en pa lepo oblikovane in močne roke, bi ženska izbrala tistega, ki bi jo objel z mišičastimi rokami. Zakaj? Ker bi se počutile bolj varno in varnost je tista, ki pri ženskah velikokrat prevaga, ko se odločajo za partnerja.

PREBERI VEČ

Niso pa samo ženski pogledi tisti zaradi katerih bi moral TI poskrbeti za to, da toniraš roke in si pridelaš lepe bicepse. Tukaj je praktični vidik – moč. In do nje ne prideš le s špinačo, kot je to uspelo Popaju.

Danes ti zaupam, kako lahko do lepo oblikovanih rok prideš kar doma – lahko pa se seveda oblikovanja rok lotiš tudi v Fitnes centru Vital, kjer boš pod mojim vodstvom do želenega rezultata prišel še hitreje.

Zgornji del rok je sestavljan iz bicepsa in tricepsa. Prepričan sem, da ločiš kateri je kateri, če pa slučajno ne – biceps je mišica zgoraj – tista, ki se napne takrat, ko se hvališ pred prijatelji, kake mišice imaš, triceps je pa spodaj.

Biceps je mišica, ki je zadolžena za to, da lahko obračaš podlaket in, da lahko upogibaš komolec. Naloga tricepsa pa je izteg komolca.

Sedaj pa k trem najbolj pogostim vajam, ki ti bodo tonirale biceps v rekordnem času.

Prva in najbolj priljubljena vaja je vsekakor upogib komolca. To vajo izvajaj z ročkami, ključnega pomena pa je, da jo izvajaš pravilno, saj boš le tako dosegel najboljše možne rezultate. Izvajanje te vaje je resnično preprosto. Primi uteži in jih dviguj tako, da pokrčiš roko v komolčnem sklepu, uteži pa dviguješ proti sebi. Pozoren bodi na to, da je celo telo ob izvajanju vaje nepremično in, da istočasno stiskaš trebušne mišice, ramena porivaš nazaj in lopatice stisneš skupaj. Ko začutiš, da ti začne ramena vleči naprej, popusti in začni znova.

Druga vaja je vaja, kjer se dviguješ ob drogu. Če droga nimaš doma med ‘štoki’, to vajo izvajaj nekje zunaj, kjer imaš na voljo drog. Gre za klasično vajo, kjer narediš obratni prijem droga – torej roke obrneš tako, da so dlani obrnjene proti tebi, ter s prsti primeš okoli droga. Potem se dviguj in spuščaj. Dvig naj bo hiter, spust počasen, pomembno pa je, da se ne spustiš do konca, saj si lahko s tem poškoduješ vezi – kako pomembno je, da poleg mišic treniraš še vezi, si preberi v članku, vezanem na to.

Tretja vaja je sedeči upogib komolca, ki ga izvajaš tako, da sediš na stolu in dviguješ ročke nad glavo in do ramen. Roke naj bodo obrnjene v podprijem, torej tako, da imaš dlani obrnjene proti sebi. Pozoren bodi na to, da tudi pri tej vaji napenjaš vse mišice, ramena potiskaš nazaj, lopatice pa stiskaš skupaj.

Priporočam ti, da narediš manj serij z večjo obremenitvijo in, da se ne zadovoljiš s težavnostjo, ampak vedno povečuješ težo. Za več vprašanj sem ti na voljo kadarkoli. 

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!