fbpx

Dobiš v telo dovolj aminokisline, ki pomaga pri pridobivanju mišične mase?

A veš, da obstaja aminokislina, ki ima veliko pozitivnih učinkov pri: premagovanju težav s srcem, pri izboljševanju telesne kompozicije pri pridobivanju mišične mase in pri izgubi telesne maščobe. Ta ista aminokislina ima tudi neverjetno sposobnost za spodbujanje sinteze beljakovin v telesu, kar pomeni, da je to aminokislina o kateri bi vsekakor moral vedeti več.

A veš o kateri aminokislini govorim?

Če je tvoj odgovor Betain, potem imaš prav.

 

V tem primeru gotovo veš tudi to, kaj je Betain ter kako in koliko ga je potrebno vnašati v telo.

Če si zanj slišal prvič, pa nujno klikni na to povezavo in si preberi več o njem, saj boš ugotovil, da je za tvoje telo precej koristen  ( BETAIN – pomembna aminokislina, ki ti bo pomagala pri hujšanju) in boš morda celo začutil potrebo po tem, da ga dodatno vneseš v telo.

Namreč, če ti te pomembne aminokisline primanjkuje, jo je potrebno v telo vnesti. A na srečo živiš v Sloveniji, kjer je betaina polno v klasični prehrani, zato večina Slovencev ne trpi za pretiranim pomanjkanjem. To ne pomeni, da tako dobro jemo, ampak, da je precej razširjen v prehrani, ki jo imamo redno na jedilnikih. V velikih količinah je betain prisoten v pšeničnih izdelkih, ki so osnovna sestavina naše prehrane.

Če si fan novodobnih diet, kjer so odsvetovana žita, še posebej pšenica ali pa si nanjo alergičen, ga še vedno lahko dobiš s kvinojo, z redkvicami, špinačo, ržjo, kamutom, bulgurjem, sladkim krompirjem, piščančjimi prsmi, teletino ali z govedino.

Kaj se zgodi, če te hrane ne ješ? Ne skrbi, kar se tiče samega vnosta betaina tvoje življenje ni neposredno ogroženo. A vseeno je pametno, da veš, da lahko nizek vnos betaina s hrano prispeva k visokemu homocisteinu v krvi.

Največja nevarnost za uživanje nizke ravni betaina so simptomi, povezani z visokim homocisteinom v krvi. To se najpogosteje opazi pri starejših populacijah nad 50 let, tistih, ki so trpeli za alkoholizmom, ali pri otrocih, ki imajo genetske bolezni, ki vodijo do visokega homocisteina.

Čeprav je to stanje redko, lahko močno povišane ravni homocisteina povzročijo razvojne težave, osteoporozo (tanke kosti), motnje vida, nastanek krvnih strdkov ter zožitev in otrdelost krvnih žil.

Zato ti priporočam, da popaziš na prehrano in, ko razmišljaš o tem, kaj bi pojedel, nimaš v mislih samo tega, da moraš pojesti dovolj beljakovin in vlaknin, ampak tudi, da moraš jesti hrano bogato z betainom. V kolikor želiš v krajšem času spremeniti telesno kompozicijo, pridobiti mišično maso in izgubiti telesno maščobo, pa betain vnesi v telo še v obliki prehranskega dopolnila.

Naročiš ga lahko tukaj:

Vitagest

Naroči zdaj

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!