fbpx

DOJENJE ALI FORMULA?

Drage bodoče mamice, tudi na vas nisem pozabil. Veliko me sprašujete, če je za otroka boljše materino mleko in to, da ga dojite ali formula, ki jo dajete preko stekleničke.

Priznam, nisem ekspert za dojenje.

In tudi tega ne morem potrditi ali zavrniti, da se preko dojenja z otrokom povežete bolje, kot preko hranjena po steklenički. Sam namreč nikakor nisem mogel dojiti, pa čeprav so mi kdaj kakšne punce rekle, da so moje ‘joške’ večje od njihovih. Biologija je pač naredila svoje in naravnemu mleku se z razlogom reče materino mleko. Pa je res boljše od formule?

Če ste med tistimi, ki ne boste imele mleka, se nikar preveč ne obremenjujte s tem, čeprav vem, da ravno to počnete in velikokrat zaradi tega o sebi razvijete slabo mnenje, pa po tem sploh ni potrebe. Dajte krivdo na stran in otročičku pripravite formulo, saj bo z njo ravno tako sit, kot bi bil, če bi vas grizljal za bradavičko in vlekel mleko iz vaših prsi. Pa še bolelo vas ne bo.

Menim, da so tudi skrbi, da otrok ne bo dobil dovolj hranil, odveč, saj so mlečne formule naredili tako, da vašemu otroku pomagajo in, da mu zagotavljajo potrebne kalorije in hranila, ki so potrebna za razvoj zdravega dojenčka.

Poleg tega še je ogromno pozitivnih stvari pri tem, da dajete formulo:

1.      Pozitivna stvar je, da lahko pijete alkohol! O Boban, si res to rekel? Ja, sem. Kaj mogoče ni res? Res je, da vam alkohol odsvetujem v vsakem primeru, tudi, če niste mlada mamica, ampak ena izmed prednosti je vsekakor ta, da ne rabite paziti na to, kaj vnašate v vaše telo. Lahko jeste tudi klobase, suši, pikantno hrano, junk hrano in vse ostalo, česar sicer doječe matere naj ne bi. Seveda vam še vedno priporočam zdravo in uravnoteženo prehrano in izogibanje nezdravi jedači in alkoholni pijači.

2.      Tudi vaš partner lahko vstane ponoči in ga nahrani. Nič več ne bo izgovorov, da on pa tega ne more, ker nima mleka. Tako se lahko pri hranjenju dojenčka izmenjujeta in se vsako noč eden od vaju dobro naspi, kar bo poskrbelo za dobro energijo v vašem odnosu in za vaše dobro počutje.

3.      Če  je potreba po tem, da je otrok v varstvu, ker morate kam iti za dlje časa, ste lahko veliko bolj mirni, saj ga lahko medtem, ko vas ni, nahrani vaš partner, stari starši, prijatelji, celo soseda. Tega si kot doječa mati ne morete privoščiti.

4.      Ne boste si rabile črpati mleka in izognile se boste mastitisu, ki se vam sicer lahko pripeti.

5.      Ko bo nastopil tisti čas v življenju dojenčka, ne boste rabili otroka odvajati od dojenja, kar pomeni, da si boste prihranili marsikateri sivi las, ki bi vam ga sicer povzročil vaš mali zakladek s tem, ko bi se moral navaditi na to, da ne bo več dobil mleka iz vaših prsi.

To je le nekaj pozitivnih stvari, s katerimi se lahko mamice, ki nimate mleka, vsaj malo potolažite.  V tolažbo pa vam je lahko tudi, da se vsi proizvajalci zelo trudijo, da se pri izdelavi svojih produktov maksimalno približajo kvaliteti materinega mleka s katerim je treba dojenčka hraniti vsaj 4 do 6 mesecev. Vsa mleka so narejena tudi v skladu s tem, da se pri dojenčku vzpostavi in ohranja dobra črevesna flora, ki otroku pomaga pri tem, da se nauči razviti toleranco na določene snovi.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!