fbpx

KAJ JESTI, KO TE PEČE ZGAGA?

Te pogosto peče zgaga in si pri tem želiš pomagati sam? Lahko si … vedeti moraš le nekaj osnovnih stvari – kaj zgago povzroča in kako se boriti proti temu?

PREBERI VEČ

O tem, kako hudo je, če te peče zgaga, sem pisal že ogromno. Tudi o tem, kaj jo povzroča. Kar preberi tukaj.

Ker gre za strašansko neprijetno zadevo, ki ti lahko uniči marsikatero lepo minuto v življenju, pa ti v tem zapisu razkrivam, kaj jesti takrat, ko te peče zgaga in kako jo pogasiš, če si se slučajno znašel brez Donata, za katerega vsi vemo, da je najboljša pijača, ki pomaga pri tej hudi nadlogi.

Najprej pa definirajva, kako sploh veš, da gre za zgago.

Najpogosteje se zgaga dogaja po določenih obrokih, za katere že vnaprej veš, da bi jih bilo bolje ne jesti. To so na primer razni burgerji, pice, sladkarije, česen, mlada čebula in določene pijače, ki spodbudijo zgago za to, da ti dela zgago.

Takrat te v grlu vse peče, boli, tudi praska, če imaš nesrečo, pa se tudi v tvojem želodcu takrat dogaja pravi rokenrol. Ob tej hrani se namreč v primeru, če mišica požiralnika ne deluje tako, kot bi morala, želodčna kislina poda v požiralnik, ki take kisline ni navajen, zato ga razdraži.

To je to na kratko – če želiš bolj podrobno razlago, pobrskaj po starih objavah, kjer jo najdeš.

Sedaj pa obljubljena rešitev tvojih težav, zaradi katere sploh bereš ta zapis.

Ena izmed rešitev je Rupurut, ki pa ga morda nimaš vedno na zalogi. Ali pa si ne želiš v telo vnašati tablet in ga zato ne uporabljaš.

Potem je tu že prej omenjeni Donat.

In pa alternativa – gospa soda bikarbona.  Soda bikarbona je v trenutkih, ko peče zgaga, izjemno učinkovita. Tvoje težave olajša v le nekaj kratkih minutah po tem, ko jo zaužiješ. Potrebuješ še kozarec vode v katero jo vmešaš, potem pa vse skupaj spiješ. Vodo in sodo – brez kozarca. Ta čudežni napitek nevtralizira odvečno želodčno kislino, ki je po zaužitju neprave hrane prišla v tvoj požiralnik. Nevtralizacija kisline pa bo preprečila pekočo bolečino, ki ti dela zgago.

Zgage pa se lahko rešiš tudi s sadjem, ki ga skoraj gotovo vedno imaš doma, sploh, če si ljubitelj tropskih krajev. Gre za banano, ki je živilo, ki skoraj instantno pomaga takrat, ko te peče. Ima namreč optimalno ph vrednost, ki nevtralizira kislino v požiralniku, hkrati pa banana pomiri razdražen želodec. Za kaj vse je banana še dobra, pa preberi v tem zapisu.

Pri zgagi pa odlično pomaga VITAGEST, ki sem dolga leta s pomočjo mednarodnih razisav, priznanih strokovnjakov in testiranja izumljal sam. Naročiš ga lahko tukaj in se sam prepričaš, da res deluje.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!