fbpx

Kaj se skriva za bolečinami v hrbtu?

Bolečine v hrbtu niso zmeraj posledica nepravilne drže, ampak se za njimi velikokrat skriva nekaj globljega. Kot nekdo, ki k zdravju pristopa holistično in na naraven način, se seveda trudim, da se poučim o težavah iz različnih vidikov, saj menim, da je bolje rešiti vzrok težave, kot pa dolga leta le odpravljati posledice.

Tisti, ki imate težave s hrbtom, ste morda že odkrili, da se za bolečinami velikokrat skrivajo neizražena čustva, ali pa se zrcalijo težave, ki jih imate v svojem življenju. Fizična bolečina se le izrazi in naše misli in fokus odvrne od resničnega problema, ki ga na ta način še dodatno odrivamo od sebe.

Zelo dobro čtivo v katerem je tematika o kateri danes govorim, podrobno razložena, je knjiga Ozdravimo bolečine hrbta – povezava uma in telesa, ki jo je napisal Dr. Sarno. Doktor je na primerih svojih pacientov dokazal, da so vse kronične bolečine na področju hrbta posledica neizraženih čustev in napetosti katerim smo izpostavljeni tekom vsakdana. Še posebej se tukaj akumulirata jeza in strah.

Ni pa njegova teorija nič takšnega, česar ne bi že pred njim raziskala Louise Hay, ki je bila prepričana, da se rešitev za vsako bolezen, ki smo jo pridelali skriva v nas samih.

Dobro je, da to vemo in, da smo odprti za rešitve, ki ne vsebujejo le tablet, dragih masaž in operacij, saj na ta način veliko lažje rešimo težave, ki jih imamo. Prej omenjena sredstva vam težavo res da olajšajo, vendar zgolj na kratek rok, pri čemer je potrebno poudariti, da če sami pri sebi ne naredite spremembe, se bo bolečina vračala in z leti postajala vedno hujša.

Če se v dano tematiko ne želite posebej poglabljati, pa vseeno imate težave, vam svetujem, da pomislite na svoje življenje.

Razmislite o tem, kaj vam v življenju povzroča napetosti.

Zakaj ste pod stresom?

Kaj vas jezi?

Imate kakšno nerazrešeno težavo v odnosih?

Ste že več let jezni na koga, pa mu tega niste povedali in to tiščite v sebi?

Vas mori, da je vaše življenje takšno kot je?

Raziščite sebe, svoje življenje in si dovolite, da čustva priplavajo na plano. Ob soočanju z njimi lahko pride do reakcije in je bolečina v tistem trenutku še močnejša. A ne skrbite. Ko boste opravili s čustvi, rešili težave, ki vas pestijo in si dovolili, da ste sproščeni in srečni, bodo te bolečine, ki so posledica notranjih napetosti preprosto odšle.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!