fbpx

KAKO NAPREJ V ŽIVLJENJU TAKRAT, KO ČUTIŠ, DA STOJIŠ NA MESTU?

Se tudi tebi zdi, da si obstal? Da se ne premakneš nikamor in to na nobenem področju. Ne gre ti ne v ljubezni, ne v poslovnem svetu, nisi zadovoljen s svojim počutjem, psihičnim zdravjem … morda ti nagaja le eno izmed teh področij, pa se kljub temu počutiš nemočnega.

Zate imam eno super novico.

Obstaja en 14-dnevni izziv, ki ti bo pomagal pri tem, da se premakneš naprej.

Se sliši, kot da obljubljam nekaj, kar obljubljajo v reklami za top-shop?

Mogoče pa res.

A mislim, da temu ni tako.

Nenazadnje je to preizkušena metoda, ki so jo preizkusili tisoči in jih je vse skupaj pognalo naprej tako, kot topel Donat požene tvojo prebavo. Seveda le v primeru, če ga spiješ.

Torej – to ti bo pomagalo v primeru, če se boš izziva lotil oz. lotila predano, z vsem srcem in z vso možno mero discipline, ki jo premoreš.

A najprej je potrebno, da se zazreš vase in ugotoviš, kaj je pravzaprav tisto, kaj te drži nazaj.

  • Te je morda strah neuspeha?
  • Si morda zadovoljen s stanjem, kot je.
  • Morda pa nisi zadovoljen s takšnim stanjem, si pa samo ne upaš tvegati in stopiti iz cone udobja, ki si je vajen, ker se bojiš, kako se bo potem spremenilo tvoje življenje.

Velikokrat smo ljudje postavljeni v neko neudobno situacijo, v kateri se ne znajdemo najbolj in iz katere si želimo pobegniti. To je tudi razlog, zakaj se ne premaknemo dalje. Namesto, da bi rinili naprej in se poskusili s tem soočiti, da bi čimprej minilo.

Različni smo si.

Zato je prvi korak vsega tega, da ugotovimo (po domače povedano), kje nas čevelj žuli.

Naslednji korak je uporaba BINGO-DAB metode, kot jo opisujejo na portalu Precision Nutrition. Vsi, ki tega portala ne poznate, to je portal, kjer ljudi izobražujejo na temo zdrave prehrane in spremenjenih navad prehranjevanja.

Cilj BINGO DAB metode je povečati naše zavedanje o vedenju, ne da bi izzvali pretirano čustveno reakcijo.

Najbolj učinkovito bo, če bo ta del z vami predelal nekdo drug. Nekdo, ki vas pozna. Nekdo, ki mu zaupate. Ali pa nekdo, ki ve kaj dela in, ki ima s tem izkušnje.

 

Kako to poteka?

Na primer – če imate težavo s tem, da se ne morete odreči vinu, bi lahko pogovor šel v tej smeri: ”Zakaj piješ vino ob večerji? Kaj bi se zgodilo, če ne bi imeli vina ob večerji? Bi bilo res tako hudo? Kaj, če bi se potrudil in ga zamenjal z vodo ali sokom? Ne gre? Zakaj mora biti ravno vino? Ker te pomiri? Zakaj se pa moraš zvečer pomiriti? A ker imaš tako stresno službo? Kaj, če bi se morda raje lotil težave, ne blaženja posledic?”

 Cilj je ozavestiti, kje je problem, ne pa izsiliti spremembe. Ko se nismo pripravljeni spremeniti, se ne bomo. Mogoče še ni pravi čas. Mogoče še nismo pripravljeni. Mogoče si tega v resnici ne želimo.

Ko se težava ozavesti, se velikokrat odločimo, da bomo ukrepali. Prej ne. Ne zdi se nam pomembno, pa čeprav s situacijo, ki je, nismo zadovoljni.

Potem je pa tukaj drugi korak – dejanska dvotedenska vaja, ki sledi tej naši ozavestitvi problema.

Temu se reče soočanje z neugodjem.

Ko začutite nelagodje v kakršnikoli obliki, sedite z njim 10 minut. V tem času opazujte to nelagodje in sedite z njim.

To nelagodje je osebno. Lahko je povezano s tem, da si natočite vino. Da ste utrujeni in bi morali spati, pa raje gledate Netflix. Da ne upate poklicati zdravnika, ker se bojite. Da se ne ločite od sladkarij. Da se ne ločite od žene.

Po teh 10 minutah opazovanja se odločite kaj boste.

Teh deset minut pa le opazujte to nelagodje preden ukrepate.

Opazujte kako se počutite ob tem. Čez čas ga boste sposobni opaziti. Poimenovati. Lahko boste prepoznali, če je težko ali je zelo težko. Na podlagi tega boste lahko izboljšali določene navade. Npr. če boste čakali 10 minut preden boste odprli vrečko s čipsom, ker vas bo nevidna sila vlekla k njemu, boste morda čez 10 minut ugotovili, da čipsa sploh ne potrebujete, saj ste si ga v tistem trenutku morda zaželeli zaradi notranjega nemira, ki je izzvenel ob tem, ko ste ga predelali.

Morda se sedaj sprašujete, zakaj bi to sploh delali in čemu sploh ima ta vaja namen.

Njen namen je zgraditi toleranco do nelagodja. Tako vas neka nevidna sila, ki vas žene do delanja neumnosti, ki vam škodijo, ne bo več gnala v to smer, ker jo boste ozavestili. In tako se boste lahko premaknili naprej v življenju.

Vir:

How To Tolerate Discomfort and Do Difficult Things (precisionnutrition.com) https://www.precisionnutrition.com/discomfort-deal

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!