fbpx

KAKO PRAVA VZMETNICA VPLIVA NA VAŠ SPANEC

Spanje je eden najbolj pomembnih vidikov vašega zdravja. Tega se ne zavedamo dovolj. Pa bi se morali, saj je to takšen dejavnik, na katerega lahko vplivate sami.

Razen seveda v tistem obdobju, ko skrbite za dojenčka – takrat vam je zanemarjena skrb za spanec oproščena. V kolikor niste mlada mamica ali očka pa se začnite zavedati, kako je spanje pomembno oz. kakšno škodo za zdravje vam lahko povzroči premalo spanja.

Članki o spanju so navadno povezani s tem, da je potrebno spati 8 ur na dan, da je lepotni spanec tisti, ki se začne pred okoli 10 ure zvečer, da se najboljše spi med 10 uro zvečer in drugo ponoči, pa tudi o tem, da nekateri ljudje boljše spijo s psom v postelji.

V današnjem prispevku ne bo govora o nobeni prežvečeni temi, ampak bom poudaril, zakaj je pomembno, kakšno vzmetnico imate.

Ker eno tretjino življenja preživite v spanju, je dobra vzmetnica še kako pomembna. Ne samo zaradi bolečin v hrbtu in križu s katerimi bi se sicer soočali, ampak zaradi kvalitete spanca, ki je najboljša takrat, ko spimo na udobni vzmetnici. Ta mora biti hkrati dovolj mehka, da nudi udobje, istočasno pa dovolj trdna, da nudi vso potrebno podporo, ki jo vaše telo potrebuje.

Ko izbirate vzmetnico pa ni dovolj, da izberete le tisto, ki je na prvi pogled dovolj udobna in, katere cena je dovolj prijazna vaši denarnici, ampak je NUJNO, da pogledate še ostale vidike. Na primer material iz katerega je narejena. Številne vzmetnice so namreč iz materialov, ki se po določenem času razgradijo, med tem pa oddajajo določene pline in škodljive substance, ki so za vaše zdravje lahko škodljivi. Vedno, ko boste izbirali vzmetnico, naj vas vonj, ki je ob novi vzmetnici zelo močan, spominja na to, da preverite iz kakšnega materiala je, saj se bodo substance odvajale tudi takrat, ko se bo ta neprijetni vonj izdišal, kar bo na dolgi rok vplivalo na vaše zdravje.

In kako med vso izbiro (odločite se lahko za vzmetnice, ki imajo znotraj vzmeti, oblečene pa so s peno, za vzmetnice s spominsko peno, latex vzmetnice, vodne postelje, razne napihljive postelje) izbrati tisto pravo?

Soočeni ste z izzivom, ki bo zahteval kar nekaj časa in raziskovanja, saj vsaka vzmetnica tudi ni primerna za vsakogar. Pri iskanju bodite pozorni na to, da boste: 

  • Iskali takšno vzmetnico, ki bo udobna
  • Ki bo nudila dobro podporo
  • Ki bo imela minimalno odvajanje plinov
  • Na kateri boste spali tako dobro, da se ne boste želeli zbuditi niti takrat, ko boste vedeli, da je pred vami vaš sanjski dan.
Vir: https://robbwolf.com/2015/10/09/surface-talk-what-are-you-sleeping-on/

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!