fbpx

KAKO TI BODO JAGODE POMAGALE DO LEPŠIH LAS

Če si eden izmed tistih, ki ”se pali’ na članke top 5 razlogov zakaj nekaj narediti, nekaj jesti … in hkrati obožuješ jagode, ki jih imaš v tem trenutku na voljo povsod, si ravnokar zadel boljši dobitek, kot, če bi kupil loterijsko srečko. V tem članku namreč izveš 5 razlogov, zakaj so jagode dobre za tvoje telo, na koncu ti pa razkrivam, kako ti bodo pomagale do lepših las.

Razlog številka 1 – KER RAZVAJAJO TVOJE BRBONČICE

Jagode so tisti sadež, ki ga večina ljudi res obožuje. Ta njihov sladkast okus po jagodah (ne vem kako bi ga lahko drugače opisal, ker prav vsi tisti, kateri nismo po covidu izgubili okusa, vemo, kakšen okus imajo jagode) je nekaj najboljšega. Če so seveda dobre in sladke.

Razlog številka 2 – POMAGAJO PRI IZGUBI ODVEČNIH KILOGRAMOV

Čeprav jagode vsebujejo sladkorje, pa jih lahko uspešno uporabljamo pri raznih dietah. Z njimi potešimo željo po sladkem in omilimo vnos ostalih sladkorjev, hkrati pa jagode vsebujejo antocianin. To je naravno vodotopno barvilo, ki pomaga pri izgorevanju maščob, saj jih organizem uporabi kot gorivo. To je pa kar kul, kajne?

Razlog številka 3. POMAGAJO URAVNAVATI NIVO SLADKORJA v KRVI

Razlog številka 4: SO BOGATE Z VITAMINI

Jagode vsebujejo vitaminov in mineralov. Polne so vitamina C, mangana, biotina, vsebujejo omega-3 maščobne kisline , foliate – vitamin B9 in kalij. V njih je tudi nekaj železa, magnezija, vitamina B6, vitamina K in vitamina E. Bogate so tudi z antioksidanti.

Razlog številka 4: POMAGAJO VAM DO LEPŠIH LAS.

Kombinacija antioksidantov, elaginske kisline in vitaminov pomaga pri izpadanju las, lajša težave s prhljajem in pomaga zmanjšati suhe lase.

Verjetno se sprašujete, kako? Samo uživanje jagod v tem primeru ni dovolj. Je pa vseeno to zelo koristno. Ampak sami lahko naredite še veliko več. Pripravite si lahko masko za lase iz jagod.

Tukaj je recept za masko, ki vam bo pomagala tudi v primeru, če so vaši lasje vidno izsušeni:

  • Vzemite rumenjak
  • 1 skodelico jagod
  • 2 žlici olivnega olja,

Ter vse skupaj dobro premešajte.  Nanesite na lase, ter na laseh pustite med 20 do 30 minut, nato pa dobro sperite s hladno vodo. Na koncu na lase nanesite še balzam in ga pustite na laseh 5 minut, sperite ga, ter na koncu lase in lasišče še dobro umijte s šamponom.

Če želite, da bodo vaši lasje bolj sijoči, si pripravite masko iz 8 jagod in dveh žlic majoneze. Zmiksajte skupaj, nanesite na lase, pustite na laseh 20 minut in sperite s hladno vodo.

Če se vam lasje tanjšajo, pa bo za vas prava taka maska: Dve večji jagodi, žlico kokosovega olja in žlico medu dobro zmešajte, nanesite na lasišče in pustite delovati 20 minut. Na koncu dobro sperite s hladno vodo.

Vir: https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/strawberry-for-hair#recipes

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!