fbpx

KAKO TRENIRATI, KO NIMAŠ MOTIVACIJE

Kako trenirati, ko nimaš motivacije je vprašanje, ki se nam velikokrat poraja. Sploh takrat, ko smo res popolnoma nemotivirani in, ko se nam po glavi plete ogromno drugih stvari, ki se nam v tistem trenutku zdijo veliko bolj pomembne, kot to, da treniramo. Je sploh kaj takega, kar lahko naredimo, da bi ponovno postali motivirani?

PREBERI VEČ

Če tudi tvoja motivacija ni na vrhuncu in navadno traja le dan ali dva, potem se gotovo tudi ti velikokrat srečaš z vprašanjem kako trenirati, ko nimaš motivacije.

Gre, ampak precej težko.

Potrebne je veliko samodiscipline in zavedanje, da se rezultati dosežejo le s konstanto.

Tukaj je nekaj nasvetov za katere verjamem, da ti bodo pomagali, saj so do sedaj pomagali že številnim mojim varovancem.

 1. Najprej povečaj gibanje in rekreacijo na prostem.
   
 2. Potem začni bolj zdravo jesti.
   
 3. Spremeni miselni vzorec – začni trenirati svoje možgane tako, da si boš želel trenirati.
   
 4. Najdi ali osebnega trenerja ali nekoga, ki bo treniral s tabo. Lahko najdeš nekoga, ki bo treniral s tabo in se skupaj udeležite polprivatnega treninga z osebnim trenerjem, zaradi česar bosta dobila profesionalca za veliko manjši denar, kot sicer. Tovrstne treninge lahko najdeš tudi v mojem fitnesu. Kar pridi 🙂
   
 5. Pri motiviranju ti bo močno pomagalo, da sam pri sebi odgovoriš na vprašanje ZAKAJ.
   
 6. Napiši si v koledar kdaj boš treniral, kaj boš treniral, s kom in kje. Tako bo veliko manjša verjetnost, da te na trening ne bo. Tudi, če treniraš doma, si naredi plan in ga natančno časovno in lokacijsko opredeli. To delaš zato, da narediš red v možganih.
   
 7. Najdi si nek izziv in se mu priključi – čeprav sam nisem pristaš teh izzivov, pa ti lahko močno pomagajo, da se ne vdaš in, da vztrajaš. Sploh, če se izziva greš z nekom, ki ti je blizu in, če se vsaj malo motivirata in tekmujeta drug z drugim, bi lahko oba dosegla super rezultate.
   
 8. Vzemi si dovolj časa za počitek in ne pretiravaj – če se ti trening zameri zaradi hudega musklfibra, bo dobiti motivacijo nazaj še veliko težje.
   
 9. Delaj to, kar delaš rad – če ti določene naprave na fitnesu niso všeč – nastavi trening tako, da boš podobne vaje delal le na tistih napravah, na katerih rad delaš. Ne znaš pravih vaj najti sam? Nič hudega – zato imaš mene. Samo pocukaj me za rokav in pridi.
   
 10. Nastavi si majhne cilje – če bodo cilji večji, jih skoraj gotovo ne boš dosegel, ker ti bo motivacije vmes zmanjkalo. Če si boš velik cilj razdrobil na več malih in sledil le tem, pa te bo to doseganje mini ciljev tako motiviralo, da si boš vedno bolj želel doseči še drugega, pa tretjega in četrtega. Na koncu boš dosegel tudi tisti velik cilj, ki si si ga sprva zadal.

Vir: https://www.healthline.com/health/exercise-fitness/how-to-motivate-yourself-to-workout#tips-for-after-work

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!