fbpx

KAKO VAM BO PITJE VODE POMAGALO, ČE IMATE TEŽAVE Z AKNAMI?

Ena izmed ključnih sestavin, ki bodo poskrbele za lepo kožo vašega obraza, je voda. Voda, ki jo spijete in voda s katero hidrirate vaš obraz.

Raziskave celo kažejo, da ima prehrana osrednjo vlogo pri zdravju kože in pri njeni čistoči, dokazali pa so tudi, da pitje vode preprečuje akne s spodbujanjem ustrezne hidracije kože.

Se sprašujete zakaj? Ker suha koža lahko povzroči prekomerno proizvodnjo maščobe, kar lahko prispeva k aknam, mozoljčkom in ostalim nečistočam na obrazu.

Študije so celo pokazale, da povečan vnos vode v telo pomaga ohranjati kožo mehko in gladko, če istočasno uporabljate še vlažilno kremo, pa je učinek še toliko večji.

Pitje vode izboljša hidracijo kože, povečan vnos tekočine pa tudi poveča hidratacijo zunanje plasti kože in jih hkrati zmanjša suhost in hrapavost.

To pa še ni vse …

Voda je, čeprav jo Slovenci čisto premalo cenimo, ker jo imamo vedno na dosegu roke, res čudežna. Študije so pokazale, da redno pitje vode, s katerim ohranjamo dobro hidracijo telesa, vpliva na imunsko funkcijo. Dobra imunska funkcija pa je, kot vemo, ključnega pomena za to, da se telo zaščiti pred okužbami in tudi za to, da se preprečijo akne. Res je, da je potrebno še več raziskav s katerimi bi stoodstotno potrdili, če je res, da pitje več vode zaščiti pred aknami, a dosedanji dokazi kažejo na to, da je temu tako, saj to podpira sposobnost telesa, da se bori proti okužbam.

Se sprašujete, kolikšna je tista prava količina vode s katero boste dovolj hidrirani?

8 do 10 kozarcev, ki skupaj vsebujejo med dva in 2,5 L vode.

Voda, ki jo boste zaužili pa bo na vaše telo imela še številne druge pozitivne vplive:

  • Izboljšala bo funkcijo vaših možganov in vplivala na vašo energijo. Če ne boste dovolj hidrirani se bo namreč vaša funkcija pomnjenja (če primerjam z računalniki: vaš delovni spomin) zmanjšal in ne bo deloval tako dobro, kot bi sicer. Poleg tega lahko občutite tudi povečano anksioznost in utrujenost. 
  • Zmanjšala bo glavobole – raziskave so pokazale, da so glavoboli najbolj pogosti simptomi dehidracije. Študije so pokazale tudi, da je voda tista, ki zmanjša pogostost pojavljanja glavobolov pri ljudeh, ki se z njimi spopadajo.
  • Izboljšala bo vašo prebavo – premalo vode je pogosto krivo za to, da ste zaprti, povečan vnos vode pa lahko vpliva na to, da to težavo odpravite. Če spijete mineralno vodo, ki je bogata z magnezijem, pa ste naredili še boljšo potezo.
  • Pomagala bo pri boju z mačkom – ker ima alkohol diuretični učinek, poskrbi za to, da telo izgubi več vode, kot je vnesemo, to pa vodi v dehidracijo. Ker dehidracija pogosto vodi do glavobolov, je logično, da bo povečan vnos vode v telo, te glavobole preprečil oz. če ste spili preveč, le malo omilil.

Voda, če je čista in pitna, ima obilo pozitivnih učinkov na telo. Vseeno pa bi vas rad opozoril še na to, da z njo ne pretiravajte, saj preveč vode za telo tudi ni zdravo.

Viri:

https://www.healthline.com/nutrition/does-drinking-water-help-acne#immune-function

https://www.healthline.com/nutrition/7-health-benefits-of-water#4.-May-help-relieve-constipation

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!