fbpx

KAKO ZAČETI Z VADBO …. IN PRI TEM VZTRAJATI?

Tudi tebi misel na to, da bi se vsak dan gibal, telovadil v fitnesu ali pa se odpravil na bližnji hrib, povzroča bolečine v trebuhu?

PREBERI VEČ

V tem primeru je čas, da prebereš knjigo Pojej živo žabo.

V kolikor te branje tovrstnih knjig zanima še manj, kot fitnes, bo dovolj, če ti povem glavni nauk, ki sem si ga iz te knjige zapomnil sam – Ko začneš dan, najprej naredi tisto zadevo, ki ti najmanj diši oz. ki se je najbolj bojiš. Na ta način boš z njo hitro opravil, hkrati pa boš dobil občutek, da si že v začetku dneva naredil nekaj, kar ti je dalo ogromno zadovoljstva. Istočasno boš zato motiviran še za izzive, ki so pred tabo.

Če ti največjo težavo predstavlja gibanje, potem je to prvo, kar moraš narediti. A kako začeti?

Najbolj pomembna na začetku je motivacija. In le kaj je boljša motivacija kot to, da točno veš, ZAKAJ boš to počel oz. počela. Vedi, da se ne boš gibal le zato, ker je to trenutno in ali, ker to od tebe zahteva tvoj zdravnik, ampak zato, ker to želiš ti.

  • Ker si želiš bolj zdravega telesa,
  • manj težav z zdravjem,
  • uravnan krvni pritisk,
  • zdravo telesno težo,
  • več kondicije,
  • več moči,
  • lepše in bolj tonirano telo.

Gotovo si želiš tudi boljšega spanca, manj možnosti za kronične bolezni in več energije.

In pri vsem tem ti bo redno gibanje pomagalo.

Naslednji korak je, da si zastaviš CILJE. Ti naj bodo realni in merljivi, saj ti bodo le tako služili.

Kak cilj imaš, je odvisno od tega, kar si želiš. Si želiš obleči kavbojke, ki si jih nazadnje nase spravil dve leti nazaj? Naj bo to tvoj cilj. Si želiš priti na vrh bližnjega hriba brez ustavljanja? Super. Zadaj si to za cilj in začni. Si želiš boljšega splošnega zdravja, idealno težo, bolj mišičasto telo? Karkoli si želiš, to zapiši, potem pa se pouči še o tem, KAKO boš to dosegel in si zastavi realistični plan, ki naj vsebuje tudi končni datum.

Če je tvoj cilj zelo velik, si ga razlomi na manjše delčke, saj bo doseganje mini ciljev poskrbelo za to, da na poti ne odnehaš in, da ostaneš motiviran še naprej.

NAJ GIBANJE POSTANE TVOJA NAVADA.

Vemo, da je za pridobivanje slabe navade včasih dovolj le dva dni, za pridobivanje dobre pa je minimum vsaj 21 zaporednih dni izvajanja neke dejavnosti. Zato vztrajaj in gibanje spremeni v navado, ki bo tako pomembna, kot je pomembno npr. vsakodnevno umivanje zob zjutraj.

Pomembno je tudi, da poskrbiš za to, da bo tvoje telo vedno dobro hidrirano in, da boš v svoje telo vnašal dovolj hranilnih snovi, ki bodo poskrbele za to, da boš vedno dovolj pri močeh za to, da se boš lahko gibal.

Pred gibanjem se tudi dobro ogrej . 

Po koncu gibanja pa ne pozabi niti na pravilno ohlajanje, ki ti lahko prihrani marsikatero nevšečnost.

Če čutiš, da na kaki točki ne moreš več, odnehaj. A ne za vedno. Samo za tisti trenutek.

Vsaj na začetku ne pretiravaj, saj se ti bo gibanje zamerilo, tega pa nočeš. Raje pojdi na začetku s polžjimi koraki, kot, da da štartaš na polno in po nekaj dneh odnehaš.

Delno povzeto po:

https://www.healthline.com/nutrition/how-to-start-exercising#How-to-stay-motivated

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!