fbpx

Kavni klistir

Veliko se vas v prvih mesecih novega leta odloča za razstrupljanje telesa. Pisal sem že o tem, zakaj tega v hladnejšem obdobju ne priporočam – če ste članek zamudili, ga preberite TUKAJ (povezava).

PREBERI VEČ

Ker se nekateri vseeno odločate za to, pa je prav da veste, da se nekateri strupi med postenjem iz telesa ne morejo izločati z blatom, zato jih je priporočljivo ven spraviti s klistirjem. Če tega ne storite, obstaja možnost samozastrupitve in raznih težav z zdravjem.

Predstavil sem vam že česnov klistir (povezava na članek), ki pa vam zaradi vonja ni bil najbolj povšeči. Učinkovit in še bolj primeren za tovrsten podvig pa je kavin klistir. Ta diši veliko bolj prijetno.

Da ga lahko pripravite potrebujete preprosto pripravo (imenuje se irigator), ki je sestavljena iz:

·       vrečke ali posode, kamor nalijemo vodo,

·       cevke in

·       nastavka za anus s katerim vodo spravimo v črevo skozi zadnjično odprtino.

Ne tuhtajte kako to napravo narediti sami, ampak stopite v bližnjo lekarno ali trgovino, kjer prodajajo pripomočke za zdravje in prosite za komplet. Verjemite – povsod ga imajo.

RECEPT ZA KAVIN KLISTIR

V malo več kot litru vode skuhajte 3 velike žlice fino mlete organske kave. Naj se vre 15 minut, kuhajte pa jo tako, da na koncu nastane en liter tekočine. To sfiltrirajte, in se znebite kavne usedline, kavi dodajte nekaj destilirane vode, vlijte v klistirno posodo in AKCIJA.

Tukaj je še nekaj praktičnih navodil, ki vam bodo pomagala pri tem, da naredite čim manj packarije.

Najbolje je, da se klistirate kar v kopalnici, da ste blizu stranišča, ali nekje, kjer lahko vse skupaj z lahkoto očistite.

Klistiranje opravite po tem, ko opravite veliko potrebo. Uležite se na desni bok, pokrčite kolena. Po tem, ko ste napolnili klistirno posodo in nanjo namestili nastavek, ga dajte v anus, ki ste ga pred tem namazali z vazelinom. Pazite, da vazelina ne bo preveč, saj se ne bo dobro izšlo.

Nato začnite dovajati vodo v črevo, med čimer masirajte trebuh v krožni smeri od desnega boka proti levemu (ali obratno, odvisno na katerem boku ležite). Takšna masaža pomaga spraviti vodo od anusa v črevesje. Ko je vsa voda stekla, odstranite cev in naredite svečo, ter nekaj časa zadržite. S tem se bo voda pomaknila po črevesju navzgor. Nato se uležite na nasprotni bok od tistega na katerem ste ležali prej, da voda pride tudi v druge predele.

Nato pa samo ležite in poskusite tako zdržati čim več časa oz. cca. 15 minut.

Po preteklem času pojdite na stranišče in izpraznite črevo.

Ko je klistiranje končano, morate spiti najmanj 5 decilitrov tekočine, razstrupljanje pa lahko dopolnite s probiotiki, da v črevo vnesete potrebne dobre bakterije. Več o tem, zakaj morate črevo napolniti z njimi, preberite na tej povezavi (članek o bakterijah v črevesju).

Tak klistir je res zelo učinkovit, ampak se pa ne priporoča za osebe, ki imajo te bolezni:

·       divertikli v črevesju

·       ulkusni kolitis

·       Chronovo bolezen

·       hude hemoroide

·       bolezen krvnih žil

·       kongestivno srčno odpoved

·       hudo anemijo

·       trebušno hernijo (kila)

·       rak črevesja

·       tumor v črevesju

·       ki so pred kratkim bile operirane na črevesju

 Vir: Priročnik Zdravje je odvisno od življenjskega sloga, založnik Energijski center d.o.o.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!