fbpx

“Mačka” vam bo pomagala pri bolečinah v hrbtenici!

“Mačka” vam bo pomagala pri bolečinah v hrbtenici!

PREBERI VEČ

Če boste premogli toliko discipline, da se boste vsak dan spomnili na to, da jo izvedete, pa boste naredili ogromno dobrega zase, svoje počutje in za vašo hrbtenico. Vaja mačka, ki jo navadno kombiniramo z vajo krave, namreč poskrbi za to, da na povsem varen način razgibamo našo hrbtenico, pretegnemo hrbet, ter umirimo sebe in svoje misli.

Izvajanje vaje mačka je bolj preprosto od božanje mačke, ime pa izvira ravno iz tega – iz gledanja mačke, ki zjutraj vstopi v nov dan. Tako se lahko vaje tudi naučimo – da smo pozorni na to, kako se mačka zjutraj pretegne in to posnemamo.

Za tiste, ki muce nimate, pa je tukaj opis.

Postavite se na vse štiri. Dlani imejte postavljene na tla, v širini bokov in pravokotno s tlemi.  Tudi kolena položite na tla tako, da bo zgornji del nog pravokoten na tla.

Pri vaji bodite biti pozorni na vaše dihanje. Na ta način boste vajo izvedli pravilno, istočasno pa boste še umirili misli, kar je v teh časih, ko je tempo življenja čisto prehud, še posebej pomembno.

Globoko vdihnite in usločite hrbet noter, tako, da je vaša trtica obrnjena proti stropu, glava nagnjena nazaj, prsni koš pa odprt. Ko izdihnete, spodvijte trtico in usločite hrbet, glava pa naj sledi temu in se pomakne navzdol.

Ni čisto jasno?

Vam razložim malenkost drugače, saj si boste tako morda lažje predstavljali vse skupaj.

Začetni položaj je takšen, kot sem ga opisal – dlani so na tleh v širini bokov in pravokotno s tlemi, na tleh so tudi kolena. Vaša naloga je, da razmigate hrbtenico na varen način. To naredite tako, da jo usločite navzgor kot mačka, istočasno pa glavo nagnete tako, kot, da bi želeli pogledati v popek, potem pa zravnajte hrbtenico.

Vaja mačka vam bo pomagala pri tem, da pospešite prekrvavitev v hrbtu in, da izboljšate mobilnost hrbtenice. Zdrava hrbtenica pa tako vemo, da je ključnega pomena za naše zdravje in dobro počutje.

To vajo ponovite 10krat. Če imate čas, vajo izvedite zjutraj v sklopu jutranjega raztezanja. O tem, zakaj je priporočljivo, preberite v zapisu, kjer razkrivam, katere so njegove prednosti in zakaj bi ga morali vsakodnevno izvesti kakor hitro se zbudite. (povezava na članek – jutranje raztezanje)

Če vam z rednim izvajanjem vaj v nekem časovnem obdobju ne uspe zmanjšati težav, se vzrok zanje morda skriva v vaši notranjosti. Več o tem preberite v zapisu Kaj se skriva za bolečinami v hrbtu. (povezava na članek). Lahko pa pomeni kakšen resnejši s hrbtenico povezan problem. V slednjem primeru vam svetujem obisk zdravnika.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!