fbpx

MENSTRUALNE TEŽAVE LAHKO REŠIŠ S TEM ČAJEM

Ali veš, da obstaja čaj, ki ti lahko pomaga prebroditi ’tiste dni’, ko imaš menstrualne težave?

Menstrualne težave so zelo pogoste. Kljub temu, da sem moški, to prav dobro vem.

Drage ženske, dekleta … moški vas velikokrat ne razumemo, ko nam govorite, kako slabo je včasih vaše počutje pred in med menstruacijo. Ni nam jasno, da vam je ob tem slabo, da vas mučijo strašno boleči krči, glavoboli in, da se borite z razpoloženjskimi nihanji. Priznam – in mislim, da govorim kar v imenu večine moških – velikokrat si mislimo, da ste samo tečne.

Vem, to je napačno mišljenje in, če bi lahko, bi najhujše bolečine, ki jih ob tem imate za en dan dal vsakemu moškemu – samo toliko, da bi ugotovili s čim se pravzaprav spopadate.

Ker to žal ni mogoče, pa upam, da se vam za to, ker vas velikokrat moški po nepotrebnem obsojamo, poskusim odkupiti s tem, ko vam razkrivam zelišče, ki vam v tistih dneh lahko pomaga omiliti vaše težave.

Imenuje se RMAN.

Rman, ki ga pripravite tako, da iz njega naredite čaj, vam bo pomagal omiliti hude krče maternice, pomagal vam bo uravnati težave z belim tokom in zmanjšal menstrualne bolečine, pomagal pa vam bo tudi vzpostaviti normalen menstrualni cikel. Če so vaše težave z menstruacijo hudo boleče, si iz rmana naredite kar kopel.

Ampak to še sploh ni vse, kar rmanov čaj zmore. Tudi moškim lahko pomaga.

In sicer Rman ugodno deluje na sečila, spodbuja ledvice k delovanju, odpravlja vnetja mehurja, močenje postelje. Pomaga pri notranjih krvavitvah, krvavitvah iz ledvic, danke, nosu, pri pikih žuželk, pri zobobolu. Uporablja se za zdravljenje dihal, zdravljenje težav povezanih z želodcem, deluje protivnetno. Če vas boli zob, grgrajte rmanov čaj. Deluje proti nespečnosti, visokemu tlaku, živčni nespečnosti, zadržuje nastanek sladkorne bolezni. Zdravi spremembe na koži. Čisti pore. Blagodejno vpliva tudi na dojenčkovo ritkico.

Uporabni deli rastline rman so cvetovi, ki vsebujejo številne učinkovine, ki imajo zdravilne učinke.

Vse kar moraš torej narediti, ko se pojavijo omenjene težave je, da greš v shrambo po čaj iz rmana in ga pripraviš po navodilih proizvajalca. Če si proizvajalec, oz. nabiralec čaja ti, potem prav gotovo dobro veš, da je potrebno čaj pravilno pripraviti. Za pol litra poparka potrebujemo 10-20 ščepcev posušene rastline, ki jih zmešate v vrelo vodo. Poparek pustite stati 10 minut, nato čaj precedite.

Želim vam čim manj zgoraj opisanih težav. Za primer, če se kdaj pojavijo, pa shranite ta članek in ga takrat še enkrat preberite.

Vir:

https://www.gorenjske-lekarne.si/svetovanje-clanek/rman-navadni

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!