fbpx

NAČIN S KATERIM BOSTE ZMANJŠALI VNOS NEZDRAVIH PRIGRIZKOV V TELO

Si ob večerih tudi vi ne morete pomagati in vedno znova posežete po kakšnem hitrem prigrizku, za katerega veste, da bi ga bilo bolje pustiti kar v omari, še bolje pa v trgovini?

PREBERI VEČ

Čips, smokiji in piškoti so tisto, česar se je boljše ne dotikati, sploh, če želite ohraniti zdravo telo in lepo linijo. A kaaaaaaj, ko pa so tako zelo dobri in narejeni za to, da jih kar ne moremo nehati jesti.

Danes vam zaupam 5 tistih trikov, ki vam bodo pomagali pri tem, da se tem grešnim prigrizkom ne boste več imeli želje približati, kaj šele pri prehranjevanju z njimi pretiravati. Če pa se vam to vseeno kdaj zgodi, pa preverite tukaj, kako si lahko pomagate.

  1. PRIPRAVITE SI ZDRAVE PRIGRIZKE

Vedno znova imejte pri roki zdrave prigrizke. Pri tem vam bo najbolj pomagalo to, da jih pripravite vnaprej in si jih zapakirate v manjše porcije.

Ti prigrizki naj bodo sestavljeni iz svežega sadja, oreščkov, zelenjave. Lahko si pripravite tudi trdo kuhana jajca, ovsene kosmiče, ki jih pustite v hladilniku čez noč in še mnogo drugih okusnih in zdravih obrokov po katerih posežete takrat, ko vas zagrabi nepričakovana lakota.

  1. ZAMENJAJTE RAFINIRANA ŽITA S POLNOVREDNIMI

Predelano hrano začnite zamenjevati z alternativami. Najlažje to naredite tako, da začnete recimo bele testenine, beli riž, tortilje, beli kruh, zamenjevati s polnozrnatimi alternativami. Te namreč vsebujejo več hranil, vlaknin, naj bi pa tudi ščitile pred boleznimi srca in zmanjševale možnosti za sladkorno bolezen.

  1. JEJTE VEČ ZELENJAVE in MANJ PROCESIRANEGA MESA

Ko doma pripravljate obroke, bodite pozorni na to, da bo vsaj en del obroka predstavljala zelenjava. Na tak način boste dvignili vnos zdrave in neprocesirane hrane v telo, hkrati pa povečali vnos vlaknin, ki niso samo zdrave, ampak tudi povečajo vaš občutek sitosti in preprečijo nepričakovane napade lakote med obroki.

Vem, da vedno poudarjam, kako pomembne so beljakovine, a tudi, ko gre za vnos mesa, ki je dober vir beljakovin, priporočam previdnost. Poskusite vnašati v telo čim manj procesiranega mesa, kot je na primer slanina, klobase, razne hrenovke. Raje jejte zrezke, in čisto meso, priporočam pa tudi druge vire proteinov, ki izvirajo iz zelenjave – npr. fižol, leča, tofu.

  1. SPIJTE VEČ VODE

Velikokrat nam naše telo ne zna povedati, če je lačno ali žejno oz. mi smo tisti, ki avtomatsko mislimo, da moramo nekaj pojesti, čeprav je naše telo v resnici samo žejno. Navadite se piti več. Po možnosti naj bo to voda ali pa razni čaji in ne sladke gazirane pijače, ki vašo lakoto še bolj podžgejo.

  1. SPREMENITE SVOJ POGLED NA HRANO IN UGOTOVITE OD KOD PRIHAJA LAKOTA

Ta korak je pri tem, da se rešite številnih nezdravih prigrizkov in sladkarij najbolj pomemben. Večina takšnega prehranjevanja namreč ne izhaja iz lakote, ampak iz čustvene praznine, ki jo na ta način poskušamo zapolniti. Več o tem sem napisal v TEM članku. Vabljeni  k branju.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!