fbpx

NAVADE S KATERIMI LAHKO ZMANJŠAŠ VNETJA V TELESU

Ko govorimo o vnetjih v našem telesu, najprej pomislimo na to, da je z nami nekaj narobe. A dr. Leon Bedrač se s tem ne strinja. On pravi, ”da je vnetni odziv vitalnega pomena za življenje, hkrati pa je neprimeren in slabo reguliran vnetni odziv tudi razlog za številne patologije in pospešeno staranje organizma.”

Hja, tudi to se ne sliši ravno najbolje, kajne.

V kolikor ste sicer zdravi, vas ne rabi pretirano skrbeti, da se bodo v vašem telesu odvijali kaki pretirano močni vnetni procesi. A vseeno – zakaj jih ne bi preprečili že v začetku, če imate to možnost?

Dejstvo številka 1 je, da kroničnega vnetnega odziva ne moremo popolnoma zmanjšati, saj vnetna stanja povzroča že sam proces staranja telesa. Tako vnetje je sterilno vnetje.

Dejstvo številka 2 pa je, da obstaja tudi nesterilno vnetje, ki pa ga lahko močno zmanjšamo.

A kako?

Čeprav morda misliš, da govorim kot v reklami za top-shop in namerno stopnjujem napetost, na koncu pa ti ne bom povedal nič oprijemljivega, se motiš.

Res pa je, da ti ne bom povedal nič novega. Samo osvežil ti bom spomin glede tega, česa v primeru, če želiš zmanjšati vnetja v telesu, ne smeš početi.

  1. Izogibaj se alkoholu
  2. Izogibaj se kajenju
  3. Izogibaj se drogam
  4. Izogibaj se predelani hrani.
  5. Ne jej pretirano mastne hrane
  6. Ne jej preveč hrane

Kaj potem sploh lahko?

Marsikaj.

Piješ lahko vodo in zeliščne čaje, tudi naravne sokove. Kaditi ne rabiš, drogirati se tudi ne rabiš, niti kaditi trave, saj ima ta med drugim tisti neželeni stranski učinek, ki se ga želiš izogniti – jestje nezdrave, mastne ali predelane hrane.

Jej zdrave in uravnotežene obroke s pravo hrano, ki naj bo čim bolj enostavna in ne preveč mastna. A pozor – to ne pomeni, da se moraš izogibati maščobam, saj so zdrave maščobe ključnega pomena za tvoje zdravje, predvsem za zdravje možganov, ki so njihovi gradniki. Maščobe pa vplivajo tudi na absorbcijo vitaminov, ki niso topni v vodi (to so vitamini A, D, E in K).

Pri hrani bodi zmeren, zmeren pa bodi tudi v ležanju na kavču – raje razmisli o tem, da bi se rekreiral, šel v naravo na svež zrak, začel s kako telesno aktivnostjo, treningi v fitnesu… in to tudi dejansko naredi.

Če bi rad začel trenirati v fitnesu, pa ne veš kako, pobrskaj po spletni strani. Tukaj je polno nasvetov, ki ti bodo pri tem pomagali. Če prideš v moj fitness, pa ti pri treningih lahko pomagam.

Vabljen/a!

Vir:

https://vizita.si/zdravje/imunski-sistem/kako-lahko-zmanjsamo-vnetja-v-telesu.html

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!