fbpx

NIZEK PRITISK IN NEVŠEČNOSTI, KI JIH PRINAŠA

Nizek pritisk oz. nizek krvni tlak je pogosto krivec vašega slabega počutja.

Čeprav zdravniki opozarjajo na vse možne nevarnosti visokega krvnega tlaka, pa ni zanemarljiva količina težavic in nevšečnosti, ki jih imajo tisti, ki se spopadajo z nizkim krvnim tlakom. Ravno zaradi tega menim, da je tudi nizek tlak izjemno problematičen, saj močno niža kvaliteto življenja tistim, ki se z njim soočajo.

–        Gre za pomanjkanje volje, ki velikokrat že meji na depresijo,

–        utrujenost,

–        omotičnost,

–        zaspanost,

–        pojavljajo se dolgotrajni glavoboli,

–        slaba koncentracija,

–        mrzle roke in noge,

–        motnje vida,

–        pri ženskah prihaja tudi do motenj menstrualnega cilja,

–        prisotne so tudi slabosti, težave s prebavili.

Vse zgoraj omenjene težave so posledica slabega pretoka krvi skozi telo, kar pomeni, da celotno telo in njegove celice dobijo premalo kisika in hranil, ki so nujno potrebne za dobro zdravje telesa. 

Preden vam zaupam, kako si lahko pomagate, če se z njim borite, poglejmo, kdaj sploh govorimo o nizkem krvnem tlaku.

Gre za tlak, ki je nižji od 90/60. Za idealen tlak velja vrednost 120/80, vse kar je več, pa je že povišan krvni tlak, ki že predstavlja visoko tveganje za pojav srčno-žilnih bolezni.

Ja  vem, nikoli ni prav. In zelo težko je uloviti točno tiste številke, ki so dobre na papirju. Zato vedite, da za vsakega posameznika veljajo določena odstopanja, veliko vlogo pri tem, kakšen je idealni krvni tlak za posamezno osebo pa predstavljajo tudi njegova leta.

KAJ LAHKO NAREDITE SAMI ZA TO, DA DOSEŽETE IDEALEN KRVNI TLAK?

1.      Dovolj pijte in poskrbite za to, da bo vaše telo vedno dobro hidrirano

2.      Če ne uporabljate soli, ker se bojite, da bo škodila vašemu zdravju, lahko tukaj naredite izjemo. Sol bo povišala vaš krvni tlak in ga dvignila do normale. Ampak tu je pa že ponovno izziv za vas, ki veleva, da pazite na to, kako sol uporabljate, saj preveč nitrirana sol pa tudi ni v redu za vaše zdravje.

3.      Ne hujšajte s pomočjo diuretikov, saj lahko pripeljejo do dehidracije. Dehidracija pa ima za posledico nizek krvni tlak.

4.      V telo vnesite dovolj vitamina B12. Lahko ga vnesete v telo v obliki prehranskih dopolnil, še bolje pa je, da popazite na to, kar pojeste. Uživajte jajca, sardele, govedino, jagnjetino, skuto.

5.      Poskrbite za dovolj vitamina D in C.

6.      Pijte kavo oz. napitke, ki vsebujejo kofein, a istočasno pazite, da ne boste pretiravali.

7.      Omejite uživanje alkohola.

8.      Poskrbite za dolg in kakovosten spanec, ki je izjemno pomemben za naše fizično in psihično zdravje.

9.      Poskrbite za redno telesno aktivnost, ki bo istočasno poskrbela tudi za  vaše dobro počutje in vam pomagala pri uravnavanju telesne teže.

Če se torej soočate s prenizkim krvnim tlakom, nikar ne pozabite na zgoraj omenjene nasvete. Vesel bom tudi, če zgornje vrstice delite s tistimi, ki vam jamrajo, da imajo simptome, ki sem jih omenil na začetku članka, saj mnogo ljudi vzrok teh težav išče z vsemi možnimi preiskavami, katere velikokrat ne pokažejo nobenega vzroka.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!