fbpx

PIJAČA, KI POVZROČA ZGAGO

Obstaja pijača, ki povzroča zgago. Pravzaprav – obstaja veliko pijače, ki povzroča zgago. Danes razkrivam, katerim pijačam se je, če je nočeš, najbolje izogniti.

PREBERI VEČ

Pijača, ki povzroča zgago je ena prava zgaga, a ko te peče zgaga, ti lahko Vitagest pomaga.  Ga že poznaš? Če ne, več o njem preberi tukaj 

Obljubim, da ti bo pomagal olajšati in na dolgi rok odpraviti težave, ki jih imaš zaradi pekočega občutka, ki ti velikokrat pokvari dan.

Velikokrat do zgage pride, ker v svoje telo  vneseš katero izmed teh živil:

  • paradižnik, metin čaj, česen, čebula, orehi, skuta, poper, ocvrta hrana ….

 Včasih pa zgago povzroči tudi pijača. 
 

Prva, ki jo želim izpostaviti je tista, ki je najbolj očitna.
 

PARADIŽNIKOV SOK

Paradižnikov sok sprošča mišico zapiralko v požiralniku, ki zaradi tega ne more več zadrževati želodčne vsebine. Še en stranski učinek paradižnikovega soka pa je ta, da povečuje proizvajanje želodčne kisline.


Drugi je mogoče malo manj očiten, ampak vseeno zelo pogost.
 

MLEKO

Mleko refluks povzroča le nekaterim ljudem. Če ste med njimi, se mleku in mlečnim izdelkom raje izogibajte, ali pa jih zamenjajte za tiste, ki vsebujejo manj maščob.
 

KAVA in KOFEINSKI NAPITKI

Kava in kofeinski napitki zelo pogosto povzročajo zgago. A priznam … zelo težko se jim je odreči, sploh, če ste na njih navajeni. Ne bo šlo iz danes na jutri, ampak boste to morali storiti postopoma. Le tako se boste izognili glavobolom in ostalim nevšečnostim, ki nastanejo kot posledica nenadnega pomanjkanja kofeina.
 

POMARANČNI IN ANANASOV SOK
 

Ta dva sokova močno spodbujata proizvodnjo želodčne kisline, ki lahko privede do pekoče zgage. Raje ju nadomestite z limoninim sokom ali grenivkinim sokom. To sta še vedno kisla sokova, ampak za razliko od pomarančnega, ki razdraži želodec, ta dva želodec pomirita in preprečita zgago, refluks in napihnjenost trebuha.
 

ALKOHOL

Tudi alkohol povečuje proizvajanje želodčne kisline in sprošča mišico zapiralko v požiralniku zaradi katere se vsebina iz želodca skupaj z želodčno kislino vrača v požiralnik in povzroča pekoč občutek.
 

Poskusite se alkoholu popolnoma odreči, če tega ne morete, pa se začnite izogibati tistim pijačam za katere opazite, da vam naredijo največjo škodo.

Moj nasvet je, kot sem velikokrat omenil zgoraj, da se poskusite pijačam, ki vam delajo težave odreči. Če pa vam to ne uspe, pa si še vedno lahko nabavite zalogo Vitagesta 🙂 Lahko pa poskusite upoštevati enega izmed TEH nasvetov. Viri: 

https://www.health.com/condition/heartburn/7-foods-that-cause-acid-reflux

https://www.medicalnewstoday.com/articles/146619

https://www.healthline.com/health/gerd/beverages

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!