fbpx

Plank – super vaja !

Internet je poln raznih vaj, ki vam v člankih z revolucionarnimi naslovi obljubljajo hitro hujšanje in ekstremno preoblikovanje telesa. Še več, nekateri obljubljajo, da je možno, da se telo preoblikuje na določenih mestih?

\PREBERI VEČ

Pa ste se kdaj vprašali, če je to res?

Ste že kdaj spoznali koga, ki bi mu uspelo shujšati le v noge ali pa pridobiti maso le na riti?

Jaz v vsej svoji dolgoletni karieri osebnega trenerstva tega še nisem doživel. To pa zato, ker gre za prazne obljube. 

  • Dejstvo je, da, če imate željo pridobiti lepo zadnjico, lahko vaš fokus usmerite tja in izvajate vaje za to področje.
  • Če imate željo dobiti lepše in bolj močne roke, fokus usmerjajte tja.
  • Če imate željo po bolj vitkih nogah, pa pospešeno trenirajte  noge.

A vedeti morate, da ne boste preoblikovali samo želenega dela telesa in, da, če ne boste nečesa konkretno spremenili pri sebi, ne boste zadovoljni z rezultati. 

Navadno so vaje namenjene le določenim delom telesa in, če želimo tiste dele telesa natrenirati, moramo za njih izvajati celo serijo različnih vaj, ki obdelajo različne mišice iz vseh strani.

Obstaja pa  vaja, ki ima številne pozitivne učinke na celotno telo.

Ta vaja je takšna, da jo lahko delamo kjerkoli in kadarkoli, zanjo pa ne potrebujemo nobenega drugega pripomočka, kot le naše telo.

Ta vaja se imenuje PLANK.

Gre za vajo, ki je popolnoma preprosta in, ki poskrbi za stabilizacijo celotnega telesa, poskrbi za oblikovanje mišic na rokah, na trebuhu, pa tudi za noge in za zadnjico. Skratka, vaja, ki naredi čudeže. Seveda takrat, ko jo redno izvajate.

Kaj se bo zgodilo:

OKREPILE SE BODO MIŠICE NA HRBTU

Z rednim izvajanjem vaje plank boste okrepili mišice na hrbtu. Če imate bolečine v križu, se planka čimprej lotite, saj so te bolečine velikokrat posledica neizoblikovanih mišic.

IZOBLIKOVALI BOSTE TREBUŠNE MIŠICE

Redno izvajanje vaje plank bo definiralo in izpostavilo vaše trebušne mišice, pa tudi vse ostale mišice, ki se nahajajo v osrednjem delu telesa. Te mišice vam bodo pomagale pri osnovnih vsakodnevnih opravilih, ko so sklanjanje, obračanje telesa, dvigovanje, ko boste poleti na plaži, pa boste privabljali zavidljive poglede.

IZBOLJŠALI BOSTE VAŠO DRŽO

Zaradi bolj močnih trebušnih in stranskih mišic, ki bodo dajale boljšo podporo vaši hrbtenici, se bo izboljšala tudi vaša drža.

OKREPILI BOSTE MIŠICE RAMENSKEGA OBROČA

Pri izvajanju planka se bodo aktivirale tudi mišice ramenskega obroča, raztegnili boste mišice okoli ključnice in lopatic, ob pravilnem izvajanju vaje pa delujejo tudi mišice tetive.

VAŠE POČUTJE BO BOLJŠE

S pomočjo vaje plan boste sprostili mišice na vratu, v ramenih in na hrbtu, ter s tem zmanjšali bolečine, ki so prisotne zaradi nenehnega obremenjevanja istih mišičnih skupin tekom dneva.

Poskusite in jo izvajajte en mesec, vsak dan, 5 krat po 30 sekund zjutraj in zvečer. To je le 5 minut na dan. Po enem mesecu mi sporočite, kako vam je uspelo izboljšati držo in počutje.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!