fbpx

Pomen čaker

aj mislite, da je boljše – biti zaprt ali imeti zaprte čakre? Nič od navedenega za naše telo ni dobro, a za oboje obstaja rešitev.

Čeprav rad govorim o črevesju, pa bom za tokratno temo raje izbral čakre. V preteklosti sem že pisal o tem, zakaj je pomembno, da naša srčna čakra (povezava do članka) ni blokirana, tokrat pa vam bom razložil, kaj pravzaprav čakre so in zakaj moramo redno paziti na to, da niso zaprte.

Ker mnogi mislijo, da je to le indijski larifari, se bom potrudil, da vam temo čimbolj približam in jo razložim tako, da boste zares razumeli njihov pomen.

Vsak človek ima fizično in energijsko telo. Fizično telo je to, ki ga vidimo, energijskega pa ne vidimo, a je ravno tako pomembno. Fizična telesa imajo organe, ki so pomembni za delovanje našega telesa, ti organi pa morajo biti zdravi, da lahko pravilno delujejo in, da smo mi zdravi. Vsako energijsko telo pa ima namesto organov 7 čaker, oziroma energijskih središč. Gre za vrtince energije, ki sprejemajo in transformirajo univerzalno življenjsko energijo, ki uravnava vse življenjske funkcije v telesu – od gibanja misli, do fizičnih procesov v telesu. Torej – čakre so nekaj, česar ne vidimo, ampak, če tega ne vidimo, to še ne pomeni, da ne obstaja. Takšen je tudi zrak. Neviden. A še kako obstaja. In še kako pomemben je za naše zdravje. Pa tudi signal za wi-fi.

Čaker je torej 7, vsaka ima svoje ime, svojo barvo in svojo vlogo. To so: korenska čakra, spolna čakra, trebušna čakra, srčna čakra, grlena čakra, čelna čakra in temenska čakra.

Vse te čakre si lahko predstavljamo kot glasbila v nekem orkestru, kjer je pomembno, da so čisto vsa glasbila usklajena. Ko so usklajena, dobimo lepo simfonijo, če se eno izmed glasbil razglasi, pa ni več tako lepa. Če potegnemo vzporednico – če so naše čakre uglašene oz. odprte, takrat smo zdravi, se dobro počutimo in imamo dobro energijo. Če pa katerakoli izmed čaker ni odprta, skozi njo ne more teči energija in takrat naše počutje ni več dobro. Če to traja dlje časa, lahko v telesu celo nastanejo bolezni.

KAKO VEMO, KDAJ SO ČAKRE ZAPRTE?

Kot vedno rečem – čisto preprosto. Vprašajte se, kako se počutite!

Če se soočate z utrujenostjo, depresijo, boleznijo ali drugim slabim počutjem, obstaja velika možnost, da katera izmed čaker blokirana. Katera bi to bila, lahko izveste na podlagi tega, kje so težave. Če se znate umiriti in dobro prisluhniti vašemu telesu, lahko hitro ugotovite, na kateri točki imate težave.

Kaj pa takrat?

Takrat je vaša naloga, da te točke odprete. Tukaj žal ne gre z Donatom, ampak je postopek malenkost bolj kompliciran. Začnite z meditacijo ali vizualizacijo čaker. Predstavljajte si jih kot velike energijske centre znotraj telesa, na določenih mestih, skozi katere se nemoteno pretaka energija. Takšne vizualizacije izvajajte vsaj en teden. Kako se lotiti odpiranja posameznih čaker, pa vam še zaupam.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!