fbpx

Pomen dobrih bakterij v črevesju

Slovenci smo naravnani tako, da o črevesju neradi govorimo. A jaz sem izjema. Zdaj me že tako dobro poznate, da veste, da je moje poslanstvo o črevesju in zdravju črevesja izobraziti čim več ljudi in jim tako dati vsa potrebna znanja s pomočjo katerih bodo lahko sami poskrbeli za to, da bodo bolj zdravi.

Znano je namreč, da je za zdravje zdravo črevo nujno potrebno in, da če črevo ni zdravo, potem cel človek ni takšen, kot mora biti.

Če slučajno niste vedel, se v črevesju skriva kar 80% imunskega sistema. Ja … visoka številka. Tudi sam sem bil presenečen, ko sem to prebral. Ravno zato vem, da ni preveč, ko poudarjam, kako pomembno je, da smo pozorni na črevesje.

Črevesje je namreč tisto, ki skrbi za to, da iz hrane, ki jo pojemo posrka vse hranilne snovi, ki jih potem spravi v kri, da jih ta raznosi v celice po telesu. Če črevo tega iz določenih razlogov ne more narediti, se tudi hranljive snovi ne bodo absorbirale v kri in se ne bodo prenašale po telesu. To pa ni dobro.

V črevesju se nahajajo tudi mikrobi, virusi, bakterije, glive in arheje. Vsa ta skupnost močno vpliva na delovanje črevesja in na naše zdravje.

Vrnimo se zdaj k bakterijam in temu, zakaj jih moramo imeti. Po tem, ko se hrana s pomočjo encimov že v tankem črevesju razgradi in delno absorbira v telo, se ostanek pomakne proti debelemu črevesju. Tja pride v tekoči obliki, debelo črevo pa poskrbi za to, da izloči sluz, absorbira vodo in elektrolite, ter zgosti blato. Tukaj se začne glavna naloga bakterij, ki vsebino te hrane, ki je pomembna za telo, razbijejo na mikromolekule, ki potem potujejo dalje v telo.

So pa v črevesju tako dobre, kot tudi slabe bakterije. Truditi se moramo, da bo dobrih bakterij več kot slabih, saj se sicer ravnovesje poruši, kar privede do prebavnih težav, posledično pa lahko povzroči še druge zdravstvene težave in bolezni.

A kako lahko poskrbimo za to?

Da dosežemo ravnovesje je priporočljivo uživati hrano, ki vsebuje probiotike in prebiotike. V primeru, ko je ravnovesje huje porušeno – na primer po tem, ko smo jedli antibiotike – je priporočljivo, da naredimo kuro s probiotiki in v telo vnesemo tiste dobre bakterije, ki jih potrebujemo, ter tako vzpostavimo potrebno naravno ravnovesje v črevesju.

Priporočam vam produkt Vitagest, ki  je kombinacija najpomembnejših prebavnih encimov in HCL.

Za vse informacije o produktu ter kje vam lahko pri prebavi pomaga, pa kliknite na to povezavo.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!