fbpx

Pomen jutranjega raztezanja

Ali tudi ti vedno poslušaš ‘predavanja’ tistih, ki se ukvarjajo s športom, o tem, kako pomembno je, da se po treningu raztegneš? Ali pa to, da je raztezanje boljše od vaj za moč, ker ti podaljša mišice?

Če razmišljaš o tem, da bi poskusil/a te pri tem vsekakor močno vzpodbujam, saj lahko s pravilnim raztezanjem, ki ga izvedeš ob pravem trenutku narediš zase in za svoje telo veliko dobrega in še hitreje preobraziš svoje telo do želene točke.

Poleg tega, da boš svoje telo z dodatkom teh vaj preobrazil še hitreje, lahko s temi vajami na hiter in preprost način dosežeš še nekatere druge pozitivne učinke.

Ker te gotovo zanima kateri so, jih bom kar naštel:

Če ga izvajaš zjutraj, boš na ta način nežno prebudil telo in se v dan podal poln pozitivne energije.

Izboljšal boš namreč prekrvavitev, in posredno pognal še metabolizem.

Tvoje mišice bodo z rednim izvajanjem jutranjega raztezanja postale bolj prožne, bolečine, ki so posledica prisilnih drž, pa veliko manjše. Obstaja celo možnost, da bodo popolnoma izzvenele, a tega ti ne obljubim. Vse je odvisno od tega, kako se boš lotil raztezanja in koliko krat ga boš izvajal.

Z redim raztezanjem boš izboljšal tudi obseg gibljivosti (range of motion pravijo temu v svetu fitnesa).

Kar je pozitivno pri raztezanju je tudi to, da boš vsaj za kratek čas popolnoma izklopil svoje misli in se fokusiral na raztezanje in dihanje. Dan, ki je začet umirjeno in pozitivno pa je, veliko bolj kvalitetno preživet.  

Za razliko od kardio treninga in treninga za moč pri razteznih vajah ne boš dvignil ravni kortizola, kar zna biti zelo pozitivno, sploh, če želiš imeti umirjen dan.

Najboljše sem seveda prihranil za na konec …

In to je ta občutek, ki si ga vsi želimo. Občutek ponosa nase. Že takoj po jutranjem raztezanju boš dobil tisti dober občutek, da si za svoje telo naredil nekaj pozitivnega in, da te čaka super dan. Dan boš tako začel z raztegnjenimi in ne napetimi mišicami. Tudi, če se boš zbudil slabe volje, ki je posledica stresa pod katerim si gotovo zadnje mesece, boš z izvajanjem jutranjega raztezanja že zjutraj postal boljše volje.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!