fbpx

PREBAVNI ENCIMI BODO REŠILI ŠE TISTE TEŽAVE ZA KATERE SPLOH NE VEŠ, DA JIH IMAŠ

‘Kupi si prebavne encime, pomagali ti bojo.”

”Kupi si prebavne encime, pomagali ti bojo.”

Kolikokrat si slišal ta stavek in kolikokrat si samo pokimal ter se strinjal, da si jih boš nekega dne res kupil. Pa si si jih? So ti pomagali?

Kar ¾ ljudi upošteva nasvete prijateljev in kupi nekaj za kar misli, da mu bo pomagalo, pa v resnici sploh ne ve, zakaj je to kupil.

Naj se to konča.

Si to, kar prebaviš in prav je, da veš, kaj prebavljaš. Če sploh prebavljaš.

In, če vneseš v telo prebavne encime, ki ti pomagajo, je edino pravilno, da veš, kaj si sploh vnesel v svoje telo in zakaj si to storil.

Rad sem kratek in jedrnat. Verjetno zato, ker sem se moral večino časa, ko sem raziskoval, prebijati skozi debele bukve in včasih nisem točno vedel, kaj sploh iščem v tej kopici informacij. To mi nikdar ni bilo všeč, zato se trudim, da vedno na zelo enostaven način pojasnim komplicirane zadeve. Tudi tokrat.

Poglej …

Ko pojemo neko hrano (predvidevajmo, da tako, ki je polna vitaminov, mineralov in ostalih hranilnih snovi), pride najprej v usta, skozi požiralnik v želodec, kjer se prebavlja, potem pa potuje v črevesje iz katerega se na koncu tudi izloči.

Iz hrane, ki smo jo zaužili, bi morali v telo vse vitamine in minerale, ki jih je ta hrana vsebovala, tudi dobiti. A, če v našem telesu ni prebavnih encimov, te snovi spolzijo skozi nas v wc školjko tako, kot, če jih sploh ne bi vnesli v telo. To pomeni, da smo s hrano nahranili želodec, nismo pa nahranili naših celic. Če dlje časa ne nahranimo naših celic, le te umrejo, na dolgi rok, pa bi tudi mi shirali in umrli (ne glede na to, če bi veliko ali malo jedli).

Tega si ne želiš, kajne?

In ravno zato, ker želimo s hrano nahraniti vse naše celice, da lahko opravljajo svoje delo, če encimov nimamo dovolj, moramo le-te vnesti v telo.

Encimi so v vseh naših celicah, njihova edina naloga pa je, da sprožijo in pospešujejo telesne procese povezane s prebavo. Oni so odgovorni za hitro predelavo in razgradnjo hrane, ki jo zaužijemo. To hrano razgradijo na posamezne sestavine, s čimer omogočijo celicam, da jih lahko absorbirajo in uporabijo.

Glede na to, da so encimi prisotni v celicah, prav predvidevaš, da so zelo majhni in, da na prvi pogled ne moreš videti, da ti jih primanjkuje. Zato moraš biti pozoren na to, kaj ti sporoča tvoje telo. In verjemi, telo zna zelo dobro pošiljati znake, da z njim nekaj ni v redu, le prepoznati jih moraš znati.

Če nimaš dovolj encimov, se to začne kazati tako, da neprebavljena hrana v debelem črevesju začne gniti, pri tem pa nastajajo plini. Po domače – prdiš tako, da bi najraje na nos stisnil kljupico za obešanje perila.

To pa ni najhuje, kar se ti dogaja.

Ti plini te zastrupljajo tudi odznotraj, zastrupljajo tvoja jetra, kar lahko privede tudi do ciroze jeter. V črevesju lahko nastanejo tudi glivice, ki ti povzročijo še druge nevšečnosti.

Na srečo, to lahko pozdraviš sam.

Eden izmed načinov je, da v telo vnašaš surovo zelenjavo in sadje, ki jo temeljito prežvečiš, drugi pa, da v telo vneseš prebavne encime v obliki prehranskih dopolnil. Težave lahko lajšaš tudi s probiotiki.

Naroči

Naroči zdaj

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!