fbpx

PREPREČITE NAPIHNJENOST PO PRAZNIČNIH OBROKIH

Veseli december že trka na vrata in pred nami so številna druženja ob dobri hrani. Ta žal velikokrat vodijo do napihnjenosti, težav s prebavo, bolečin v želodcu, v nekaterih primerih tudi do slabe vesti, ker ste jedli z očmi in si privoščili veliko več, kot bi smeli.

PREBERI VEČ

Danes z vami delim 5 uporabnih nasvetov, ki vam bodo pomagali preprečiti napihnjenost po prazničnih obrokih in zmanjšali možnost za ostale prebavne težave. Če se jih boste držali, se boste uspešno izognili napihnjenosti in ostalim neprijetnostim, ki so povezane s pretiranim prehranjevanjem.

Dejstvo je, da se takrat, ko se znajdemo v družbi na praznični pojedini, ne držimo nazaj. V povprečju takrat pojemo in popijemo preko 3.000 kalorij. In to pri enem samem obroku. Če pogledamo skozi oči matematika, je to skoraj dvakrat toliko, kot je za povprečno žensko priporočen dnevni vnos kalorij.

Če odmislim kalorije in pogledam skozi oči naših želodcev, pa lahko zaključim le s tem, da ste jih z enim samim obrokom precej obremenili in, da obstaja velika možnost, da se bodo začeli glasno pritoževati in vas začeli boleti, saj takih obremenitev niso navajeni.

Kaj torej lahko naredite v primeru, ko ste povabljeni na praznično večerjo polno dobrot, ko vam očke pravijo, da si postrežete z vsem, kar ponuja miza, želodec ji začetno pritrjuje, pamet pa vleče na svojo stran?

Tukaj je par nasvetov, ki jih velja upoštevati.

PREPOZNAJTE HRANO, KI VAM POVZROČA NAPIHNJENOST

Praznične mize so obložene skoraj z vsem, česar se lahko spomnimo. Ne rabite se pretirano odrekati ničemur, pametno pa je, da veste, katera hrana je tista, ki vam povzroča napihnjenost. Pri enih je to kruh, pri drugih so siri, mlečni namazi, pri tretjih sadje … Dobro je, da se zavedate, kaj vam povzroča težave in, da se tistih hrani izognete oz. če si tega ne želite, jo pojeste v čim manjših količinah.

Pri prepoznavanju živil, ki ti delajo težave, ti lahko pomaga tudi TA ČLANEK.

NE ŠPARAJTE SE ZA ZABAVO

Večina ljudi nas deluje po logiki, da je pametno podnevi jesti manj, in sicer iz razloga, ”jej podnevi manj, saj boš zvečer pojedel ogromno kalorij”. Nevede delate veliko napako, saj na ta način čez dan skrčite želodec, zvečer pa ga pretirano obremenite, kar vam povzroča večjo težavo, kot si morda mislite.

Poleg tega je kaloričen vnos veliko višji, če pridete na večerjo sestradani, kot, pa če pridete siti.

POSKUSITE ZAUŽITI ČIM BOLJ URAVNOTEŽEN OBROK

Obrok, ki ga boste pri večerji pojedli naj vsebuje vse skupine živil. Kljub ostalim dobrotam ne pozabite na zeleno zelenjavo, ki je polna vitaminov, mineralov in vlaknin. Ena izmed njenih nalog pa je tudi, da zmanjšuje napihnjenost. 

OMEJITE VNOS ALKOHOLNIH PIJAČ

Alkohol je na decembrskih zabavah stalnica in, če ga imate radi, je razumljivo, da se mu v popolnosti ne boste odpovedali. A dobro je, da veste, da ima alkohol, poleg odvečnih in nepotrebnih kalorij, še druge neželene učinke na vaše telo – na primer – povečuje občutek lakote, upočasnjuje prebavo, pospeši zastajanje vode v telesu.

KO VSE OSTALO ODPOVE ….

Če se zgoraj omenjenih nasvetov ne boste zmogli držati, pa vam priporočam, da si omislite zalogo Vitagesta, ki vam bo pomagal takrat, ko boste njegovo pomoč najbolj potrebovali. Naročite ga lahko tukaj.

Čudovit veseli december vam želim in ogromno zanimivih obrokov brez neželenih stranskih učinkov.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!