fbpx

S česnovim klistirjem lahko rešite hudo težavo

Z zdravim črevesjem do zdravega sebe. To je nekaj, kar velikokrat ponovim. Zakaj?

PREBERI VEČ

Ker preprosto drži. Če je z našim črevesjem kaj narobe, se to kaže v našem splošnem zdravju in v počutju. Velikokrat so krivec za to paraziti v črevesju, za katere sploh ne vemo, saj s prostim očem po večini sploh niso vidni ali pa zato, ker ostajajo v črevesju. Ne gre namreč samo za črve in trakuljo, ampak za en kup organizmov, ki se naselijo v človeškem črevesju in nam povzročajo preglavice.

Najprej poglejmo, kako ta bitja sploh pridejo v naše telo. Načinov je več, ampak skoraj vedno jih v telo vnesemo sami. Ali z umazanimi rokami, ali pa s kontaminiranim sadjem ali zelenjavo, čigar lupine nismo dovolj oprali, preden smo jih zaužili. To ne pomeni nujno, da slabo skrbimo za higieno, ampak tudi, da smo mogoče v danem trenutku bili nepazljivi (na kakšnih potovanjih recimo).

Dva najbolj pogosta zajedavca sta otroška glista  ali podančica, ki je tudi močno nalezljiva, saj se lahko prenašajo v skupinah otrok in navadna človeška glista. Otroška glista je približno en centimeter dolga in zelo tanka glista, ki živi v zadnjem delu tankega in na začetku debelega črevesja, samičke pa jajčeca izležejo kar okrog anusa. To povzroči srbečico, ki si jo podzavestno počohamo in tako poskrbimo za to, da se ponovno okužimo. Simptomi:

·        srbenje ponoči na analnem področju,

·        bruksizem (neprostovoljno škripanje z zobmi ponoči),

·        nespečnost,

·        nočno prebujanje,

·        praskanje lahko povzroči draženje kože,

·        pri deklicah in ženskah lahko povzroči vaginitis.

Navadna človeška glista živi v tankem črevesju in meri med 10 in 25 centimetrov. Jajčeca se izločajo z blatom, bolezen pa se širi z zaužitjem jajčec, s kontaminirano hrano, vodo, preko stika rok z okuženimi predmeti in osebami.

Simptomi:

·        Pri otrocih lahko povzroči izgubo apetita,

·        izgubo telesne teže,

·        razdražljivost,

·        bolečine v trebuhu,

·        drisko, ki se izmenjuje z zaprtjem,

·        zaostajanje v rasti,

·        srbenje analnega področja in nosu,

·        koprivnico.

Pri reševanju težave vam lahko pomaga česnov pripravek, ki ga doma lahko pripravite kar sami:

Skuhajte štiri cele stroke česna v četrtini litra polnomastnega mleka. Pustite stati in po potrebi sladkajte z medom ali rjavim sladkorjem. Topel napitek pijte pred spanjem 8 dni. Na večer devetega dne uporabite enak, vendar nesladkan pripravek za klistir, lahko pa pripravite tudi samo klistir po sledečem receptu:

Na štedilniku zavrite 1 liter vode. Štedilnik ugasnite in v vodo dodajte tri do šest zdrobljenih strokov česna (ko delate klistir prvič, začnite s 3, potem postopno povečujte). Pustite, da se voda ohladi na sobno temperaturo, nato česen odcedite tekočino pa vlijte v vrečko za klistir. Vse skupaj napeljite v črevo in poskusite zadržati koncentrat v notranjosti črevesja 10-15 minut, da povečate njegovo učinkovitost.

Če se sprašujete zakaj uporabiti ravno česen, glede na to, da izganjate gliste in ne vampirja, je tukaj odgovor. Česen vsebuje organsko-žveplove spojine, ki tvorijo popoln dodatek za razstrupljanje. Te spojine povečajo število encimov za razstrupljanje, hkrati pa povečajo ravni glutationa in žvepla, tako, da imajo encimi veliko orodij za delo. Poleg tega dodatek česna poveča izločanje strupenih snovi do 50%.

Boste poskusili?

Viri:

https://www.naturalgrocers.com/article/why-garlic-powerful-detoxification-superhero

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!