fbpx

Soda bikarbona

Soda bikarbona je v zadnjem času postala rešitelj za vse – za želodčne težave, za beljenje zob, za odpravljanje glivic, namesto dezodoranta, za naravni piling kože, za odstranjevanje madežev, za prečiščevanje strojev, za odstranjevanje neprijetnega vonja, ki veje iz hladilnika ali športnih čevljev, za pripravo naravnega in eko škropiva, za odmaševanje odtokov … čakam samo še na to, kdaj bodo odkrili, da uničuje viruse. Ampak verjetno se to ne bo zgodilo, saj bi to pomenilo zrušenje farmacije kot jo poznamo.

PREBERI VEČ

Eno so naša domnevanja, drugo pa so dejstva. In dejstvo je, da večina ljudi misli, da je soda res zdrava. Pa je res? Ali je samo dobila takšen renome?

Kar je o njej znano je to, da je v Združenih državah Amerike v uporabi že več kot 150 let in, da so jo že takrat uporabljali kot glavno sredstvo za nevtralizacijo želodčne kisline in prebavne motnje. Pa je šlo zdravljenje z Rupurutom in drugimi zaviralci želodčne kisline…

Znano je tudi, da soda bikarbona močno pomaga ohranjati pH ravnovesje v telesu, kar pomeni, da je zelo pomembna pri razstrupljanju telesa. To je zelo preprosto in izvedete ga lahko sami doma. Nič težkega to ne pomeni za vas, le to, da pol žličke sode raztopite v vodi in napitek popijete, paziti pa morate na to, da je ne pijete tik pred obrokom, med obrokom in do eno uro po obroku, saj je za presnovo hrane potrebna določena kislost v želodcu.

Znano je tudi, da s pomočjo sode bikarbone lahko zmanjšate bolečine, ki so nastale kot posledica sončnih opeklin ali kot posledica živalskih pikov, z njo pa lahko perete tudi perilo in se tako izognete alergijam, ki so posledica pralnih praškov in mehčalcev.

Ne boste verjeli, ampak s sodo bikarbono se nekateri tudi odvajajo od cigaret in sladkarij.

Kako pa je soda bikarbona povezana s fitnesom? Tudi. Preprečuje namreč mišično izčrpanost, če jo uporabljate pametno, pa lahko na varen način povečate vašo zmogljivost. Če to povem v številkah: priporočen vnos sode bikarbone v vaše telo je 0,3 g na kilogram telesne mase, najbolje pa je vnos razdeliti na do 4 odmerke, ki so v enakomernih časovnih intervalih razporejeni tekom dneva.

Kot vsaka zdrava stvar ima tudi soda negativne učinke. Približno 10 % ljudem, ki jo uživajo, lahko povzroči nelagodje, slabost in bruhanje, njen vnos pa se močno odsvetuje nosečnicam, doječim materam, srčnim bolnikom in ljudem, ki imajo težave z delovanjem ledvic.

Glede na to, koliko pozitivnih učinkov ima soda, na koliko načinov se lahko uporablja in kako poceni je, vam vsekakor svetujem, da imate doma zmeraj na zalogi en paket. Če jo boste uporabljali za lajšanje pekoče zgage, kar izvolite, za zdravljenje resnejših težav pa se prej vsekakor posvetujte z zdravnikov ali s farmacevtom.

Za več vprašanj sem vam na voljo kadarkoli na info@bobanpaukovic.com ali preko družbenih omrežij.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!