fbpx

TA FOBIJA JE ENA NAJBOLJ POGOSTIH NA SVETU

Za težave, ki se nam pojavljajo v življenju je velikokrat krivo to, da so naše čakre blokirane. Če se na to spoznate, potem veste, kaj so čakre in kako težave odpraviti, za tiste, ki vam te stvari niso najbolj domače, pa je tukaj nekaj uvodnih besed o čakrah, da boste vedeli o čem govorim.

Vsak človek ima fizično in energijsko telo. Fizično telo je to, kar vidimo, energijsko telo pa je telo, ki ga čutimo in skozi katerega teče ali ne teče energija. V našem energijskem telesu je 7 glavnih središč energije, ki jim rečemo čakre. Gre za vrtince energije, ki sprejemajo in transformirajo prano, ki jo pridobivamo iz zraka, hrane in svetlobe in jo pripravijo za uporabo telesne, duhovne in telesne procese.

Prana? Kaj pa je to? Ne gre za noben cigumigu, tako, da kar mirno berite dalje. Vse bom razložil in na koncu boste lahko vse nove izraze povezali v smiselno celoto in si sami pomagali pri reševanju določenih težav, ki se vam v življenju konsistentno pojavljajo. Vrnimo se k prani. To je univerzalna življenjska energija, ki uravnava vse življenjske funkcije v telesu – od gibanja misli in živčnih impulzov, do utripanja srca in fizične dejavnosti. To je energija, ki se giblje vse od atomov, do kozmosa.

Čakre so lahko odprte, lahko pa so blokirane. Do blokiranih čaker pride zaradi določenih življenjskih doživetij in izkušenj. Če so vse čakre odprte, to pomeni, da smo zdravi, da se dobro počutimo in, da se naša energija prosto pretaka po telesu.

Če so blokirane, pa to pomeni, da energija zastaja, kar se posledično kaže v tem, da imamo na določenih področjih težave – katero področje je to, je odvisno od same čakre.

Več o tem, katera čakra uravnava katero področje, bom še napisal, tokrat pa se osredotočam na četrto oz. srčno čakro, saj je izjemno pomembna za naše življenje. Namreč – če imamo blokirano srčno čakro, potem imamo težave na področju odnosov. Tega pa si seveda ne želimo, saj se vse v življenju vrti okoli odnosov. Tudi, če imate čakro zablokirano, ne rabite skrbeti. Ni konec sveta, saj lahko sami na področju odpiranja čaker naredite ogromno. Ni potrebno, da hodite k raznim zdravnikom ali k bioenergetikom. Pomembno je le, da odprte svoj um in imate močno voljo, ki bo pomagala pri tem, da boste odpravili blokade.

Tukaj je nekaj načinov, ki vam pomagajo pri odpiranju srčne čakre.

–        Pojdite v naravo in občudujte drevesa, živali. Bodite hvaležni, da ste se znašli v tistem trenutku. Ustavite se. Oglejte si, kje ste se znašli.  Občutite ljubezen do vsega lepega kar vas obdaja. Poslušajte ptičje petje. Šelestenje listov na drevesih. Poiščite veveričko in jo opazujte.

–        Razvajajte sebe in svoje čute. Privoščite si kaj slastnega, kar bo razvnelo vaše brbončice in vam v ustih pričaralo užitek, ki ga še dolgo ne boste mogli pozabiti. Pojdite v toplice. Privoščite si masažo. Poskrbite za vsaj nekaj urni totalni odklop.

–        Poskusite ustvariti ljubeč odnos do sebe. Do družinskih članov. Prijateljev. Če imate s tem težave, začnite pri domačih živalih, pri rastlinah.

–        Poslušajte glasbo, ki vas bo spravila v pogon. Na Youtubu je polno glasbe, ki dviguje razpoloženje, samo pobrskati je potrebno za njo.

–        Začnite meditirati na temo odnosov.

–        Obstaja pa tudi en kup vaj iz joge, ki vam lahko pomagajo pri odpiranju srčne čakre.

Te vaje so: Mačka, kobra in molitev. Vajo kobra sem vam razložil v tem zapisu (https://www.bobanpaukovic.com/kobra), ostale pa vam še opišem.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!