fbpx

TO HRANO MORATE JESTI, ČE ŽELITE POVIŠATI NIVO KERATINA V TELESU IN IZBOLJŠATI ZDRAVJE VAŠIH LAS

Ste kdaj razmišljali, kako povišati nivo keratina v telesu in izboljšati zdravje vaših las? Nivo keratina je nekaj, o katerem ne razmišljamo vsak dan, ampak, ker gre za strukturni protein, ki se nahaja v laseh, koži in nohtih, je le-ta za naše zdravje in nenazadnje tudi izgled, zelo pomemben. Pomemben ni samo zato, ker skrbi za to, da so naši nohti in lasje močni, koža čvrsta, ampak prispeva pomemben del tudi pri procesu hitrejšega celjenja ran.

PREBERI VEČ

V telesu se keratin tvori sam, obstaja pa prehrana, ki pospeši njegovo nastajanje. In točno TO HRANO MORATE JESTI, ČE ŽELITE POVIŠATI NIVO KERATINA V TELESU IN IZBOLJŠATI ZDRAVJE VAŠIH LAS.

Izbral sem živila, ki  po mojem mnenju in po mnenju drugih strokovnjakov močno vplivajo na to, da v telesu nastane dovolj keratina, kot ga potrebujete.

JAJCA

Z rednim prehranjevanjem z jajci, boste imeli keratina v telesu vedno dovolj, saj so jajca zelo velik vir biotina, ki je pomemben za sintezo keratina. Po raziskavah eno samo kuhano jajce zagotovi kar 33% dnevnega vnosa tega pomembnega nutrienta, beljakovine, ki so v jajcu pa imajo tudi pomembno vlogo pri tvorjenju keratina v telesu.

LOSOS

Tako, kot jajca, je tudi losos izjemno bogat vir proteinov in biotina, ki spodbuja produkcijo keratina. Poleg tega je losos tudi izjemno dober vir omega-3 maščobnih kislin, ki so pomembne za izboljšanje zdravja las in nohtov, zelo pomembne pa so še za prebavo in za naše splošno zdravje možganov. Več o njih si preberite na tej povezavi.

SONČNIČNA SEMENA

Sončnična semena so, zanimivo, bogat vir biotina in proteinov, ki oboji spodbujajo produkcijo keratina. Sončnična semena so tudi sicer zelo zdrava, saj vsebujejo veliko vitamina E, selena in bakra.

 ČESEN IN ČEBULA

Tako česen, kot tudi čebula, oba vsebujeta veliko N-acetilcisteina, ki ga vaše telo spremeni v L-cistein – aminokislino, ki jo najdemo v keratinu.

Česen se ponaša tudi s številnimi koristnimi mikrohranili, vključno z manganom, vitaminom B6 in vitaminom C, čebula pa je bogata s foliati.

GOVEJA JETRA

Čeprav jih mnogi ne marajo, so goveja jetra izjemno zdrava. So eden najbolj koncentriranih virov biotina, zato so odlična izbira, če želite naravno povečati proizvodnjo keratina. Poleg tega vsebujejo izjemno količino beljakovin in so bogata z vitamini in minerali, kot so vitamin B12, folat, riboflavin in železo.

Hrana, ki je še dobra za to, da spodbudi nastanek keratina je korenje, sladek krompir, ohrovt, ter ne boste verjeli – mango. Mango je znan tudi po visoki vsebnosti vitamina C in po tem, da izboljša okus skoraj vsakega smoothieja in vas tako lahkotno popelje v sanjarjenje o oddihu v tropskih krajih.

Vir: https://www.healthline.com/nutrition/keratin-rich-foods

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!