fbpx

Trening med prehladom

Če bi novodobnim mamicam omenil, da naj njihovi otroci med prehladom telovadijo, bi me najbrž linčale. Kaj pa, če bi to svetoval njim in jim obljubil, da bodo pri tem shujšale? Naj poskusim?

PREBERI VEČ

Trening med prehladom

Če bi novodobnim mamicam omenil, da naj njihovi otroci med prehladom telovadijo, bi me najbrž linčale. Kaj pa, če bi to svetoval njim in jim obljubil, da bodo pri tem shujšale? Naj poskusim?

V jesenskih in zimskih mesecih se večkdo sprašuje, če lahko trenira med prehladom ali pa bi takrat bilo boljše počivati. Obstajajo ljudje, ki komaj čakajo, da bodo malo smrknili, ter se bodo na ta način lahko izognili tej svoji obveznosti, obstajajo pa tudi takšni ekstremi, ki se tudi takrat, ko vsak atom njihovega telesa kliče po počitku, napenjajo in mukoma trenirajo, saj si ne želijo zamuditi niti enega treninga.

Torej, kako je s treningom med prehladom – lahko trenirate ali ne?

Težko bi rekel, da obstaja absoluten ne, z gotovostjo pa lahko trdim, da ne obstaja absoluten da. Vsekakor se je pametno držati mojega mota ZDRAV UM, ZDRAVO TELO in ne delati bedarij.

Če se med prehladom sprašujete, če lahko trenirate ali ne, verjetno vaša bolezen ni prehuda, saj vam sicer to ne bi padlo na pamet.

Če imate simptome prehlada, ki so zamašen nos, glavobol, kihanje, smrkanje, boleče in vneto grlo ter solzne oči, potem ne vidim razloga, da se ne bi malo razmigali, šli na sprehod, kratek tek, na vožnjo s kolesom ali naredili lažjega  treninga. Verjetno se boste po njem celo počutili bolje, kot ste se počutili pred njim, bi vas pa želel opozoriti, da s težkim treningom pri katerem se boste preznojili, prehlada ne boste hitreje premagali, čeprav veliko ljudi to verjame. It's a mit.

V kolikor imate poleg zgoraj naštetih simptomov še oteženo dihanje, močno kašljate ali čutite bolečine v mišicah, vam treniranje močno odsvetujem in priporočam, da raje, kot v trenerko zavijete v pižamo, saj si boste v tem primeru s treningom prej škodili kot koristili. Enako ravnajte v kolikor imate povišano telesno temperaturo, saj je do več kot zadosten pokazatelj, da vaše telo potrebuje počitek, da se lahko bori proti bolezni.

Kako trenirati med prehladom?

Če se odločiš, da boš kljub prehladu opravil svoj trening, ti svetujem sledeče:

  • Ne delaj na polno
  • Delaj bolj osnovne vaje in z manjšimi obremenitvami kot sicer
  • Izogibaj se vajam, ki zahtevajo visoko intenzivnost
  • In pa še dober stari nasvet, ki bi vam ga dala tudi vaša babica – po treningu se takoj stuširaj, toplo obleči in razgret ne hodi na hladno.
  •  

Želim si, da mi tega članka ne bi bilo treba pisati in, da bi letos bili vsi zdravi. Žal je situacija takšna, da nas to leto pestijo hujše težave, kot je prehlad, želja pa ostaja enaka. Pazite nase in ostanite zdravi. V kolikor imate kakršnokoli vprašanje glede zdravega načina življenja, prehrane ali treningov, mi pišite.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!