fbpx

ZAKAJ BANANA IN COCA-COLA POMAGATA ZATRETI DRISKO

V tistem trenutku, ko dobimo drisko, vse naše ostale težave kar naenkrat izginejo. Puuuuuf in še jih več ni. Takrat naše misli sploh ne delujejo, telo se bori samo s sabo, naša edina skrb pa je ta, da pridemo pravočasno do stranišča. Zanimivo, kajne? V enem od prejšnjih člankov (povezava do članka kako se znebiti jeze) sem pisal o tem, kako se znebiti jeze na naraven način, pa nisem pomislil na to, da bi lahko bila driska tista instant rešitev.

PREBERI VEČ

Dajmo šalo na stran …

Znano je, da obstaja hrana, ki jo lahko jemo v tistem trenutku, ko pride do driske in na ta način drisko zaustavimo.

Najbolj vsekakor pomagajo tablete za zaustavitev driske, pa še te niso momentalno hitre. Velika težava je, da jih pogosto nimamo doma, ker, ko driska pride, vedno pride nenapovedano, tako, da se nanjo ne moremo pripraviti tako skrbno, kot na napovedan obisk tašče. A tisti, ki ste kot MacGyver – pripravljeni na vse, seveda te tablete imate doma.

Kako pa je s tistimi, ki jih nimate?

Obstajata dva trika … in ne boste verjeli – oba vključujeta priljubljeno pijačo Coca-Colo.

  • Prvi je zauživanje banan in Coca-cole, drugi pa zauživanje Bobi-palčk in Coca-cole.

Oba trika potrjeno delujeta. Ne samo pri meni, ampak pri stotinah ljudi, ki o tem poročajo tudi na forumih. Po tem, ko to pojeste, driska postopoma izzveni. Pa ne le zato, ker je na določeni točki zmanjka, ampak, ker se ustavi.

Mnogo ljudi ta dva trika pozna in večina se vas sploh ne sprašuje zakaj je temu tako. Ampak, kot oče dveh otrok (če še ne veste, pred nekaj tedni sem postal drugič očka zlati punčki, ki jo nadvse obožujem in, ki me je ravno danes navdahnila, da spišem ta tekst), sem se naučil, da se je potrebno za vsako takšno stvar vprašati zakaj. Zakaj? Že zato, ker otroku ne moreš vedno reči: ”Zato, ker sem jaz tako rekel.” In, ker otroci vsaj petkrat vprašajo ZAKAJ?

Torej … vrnimo se od otrok k Coca-coli in driski. Oba trika delujeta, na vašo žalost, pa ju pri majhnih otrocih ne morete koristiti. Takrat je pač potrebno k zdravniku.

Banane imajo dve dobri lastnosti – prva je, da zapirajo, druga pa, da vsebujejo veliko kalija, kar bo pomagalo mišicam pri normalnem delovanju.

Bobi palčke pa so dobre zato, ker imajo na sebi sol, ta pa nadomesti izgubljene elektrolite.

Coca-cola sama po sebi ne zapira, zapira pa v povezavi z nečim slanim. Poleg tega ima Coca-cola v sebi veliko sladkorja, bobi palčke pa sol. Kombinacija obojega da podoben učinek kot rehidracijski prašek, ki ga kupiš v lekarni oz. ga lahko dobiš na recept. Je pa to podobno tudi temu, kar ob driski dobiš v bolnici – infuzijo iz glukoze in fiziološke raztopine.

Coca-cola vsebuje tudi fosforno kislino, ki deluje tudi kot antiseptik in pobije bakterije v črevesju. Čeprav ni zdrava, pa je v tem trenutku lahko res koristna. Lahko pa seveda poskusite tudi s Cockto, ki je iz šipka. Šipek ne zapira, pomaga pa vzpostaviti naravno kislinsko ravnovesje v želodcu.

Pri driski pa pomaga tudi medicinsko oglje, ki nase veže patogene bakterije in jih izloči iz telesa.

Čim manj takšnih težav vam želim, če pa se le zgodijo, se spomnite na ta zapis.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!