fbpx

Zakaj se v hladnejših mesecih ni pametno razstrupljati

Ko se leto končuje in, ko v naša telesa vnašamo vedno več dobrot, naša vest vedno bolj trka na vrata in nam namiguje, da moramo takoj po praznikih začeti z detoxom.

Zakaj? Ker je začetek novega leta popoln čas za to, da v svojih življenjih nekaj spremenimo, torej – da začnemo drugače jesti, se več gibati, uresničevati svoje sanje. V bistvu gre bolj kot za našo odločitev za to, da smo vrženi na neko gugalnico vsesplošno prevladujočih mnenj in, da želimo s svojimi odločitvami pripadati množici. Velikokrat pa sploh ne pomislimo dobro, če si tega sploh resnično želimo. In zakaj bi si sploh nečesa takega želeli. Zaobljube si bolj kot ne nastavimo za to, ker si jih vsi.

A zakaj ravno ta o razstrupljanju?

Ker si želimo lepšega in bolj zdravega telesa in, ker decembra res delamo bedarije, kar se tiče uživanja hrane.

Sam po eni strani pozdravljam tovrstne odločitve, po drugi pa sem velik skeptik.

Kot holistični trener gledam na celotno sliko in ne samo na tisti hitri zaslužek, ki ga bom pobral od vpisnin na fitnes meseca januarja. Takrat si namreč fitnes trenerji najbolj manejo roke, saj je januar popoln mesec za popolne stranke – tiste, ki pridejo samo v začetku januarja, članarino pa zaradi vezav plačujejo še celo leto.

Meni je pomembno vaše celotno telo, splošno zdravje in počutje. Želim si, da ste zdravi in zadovoljni. Ter, da se dobro počutite.

Res je, želim si tudi, da se vračate k meni v gym, ampak ne za vsako ceno.

Ravno zato gledam na vaše zdravje širše.

In veste kaj – povem vam nekaj, česar vam mnogi trenerji ne bodo povedali. ZIMA ni pravi čas, da se spravljate na detox z raznimi smoothieji in dietami. Ne ne. To je najslabši čas v letu za tak podvig.

Pozimi je potrebno še bolj kot katerikoli čas v letu skrbeti za to, da so v prehrani kvalitetne in zdrave maščobe, saj jih organizem vašega telesa še kako močno potrebuje. Z detoxi pa se vnos maščob precej zmanjša, kar pomeni, da bi, v kolikor bi se za detox odločali pozimi, ‘pobrkljali’ svoje hormone in jim naredili več škode, kakor koristi.

Savina Atai, ki se precej podrobno ukvarja s tem, je v enem izmed svojih člankov dobro pojasnila, kaj se bo dogajalo z vašim telesom, v kolikor se pozimi odločite za detox. Nič dobrega. Vaše telo bo izgubilo zaščito pred stresom, intenzivne diete v zimskem času postarajo telo, poskrbijo za močnejšo spomladansko utrujenost, premalo maščob v zimskih mesecih pa vpliva tudi na naše mentalno zdravje.

Pozimi si je potrebno napolniti baterije. Se okrepiti. Napolniti celice z zdravimi maščobami. Hujša pa naj se poleti.

p.s. Povsem drugačna vrsta razstrupljanja pa je razstrupljanje zaradi parazitov, ki se nahajajo v našem črevesju. Nekaj lahko za to naredite sami, za bolj resne zadeve pa je potrebno obiskati zdravnika. Sami lahko na primer poskusite razstrupljanje s česnovim ali s kavinim klisitrjem. Na tej povezavi lahko preberete več o česnovem klistirju in za kaj je sploh potreben.

Vir:

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!