fbpx

ZAKAJ VAŠE TREBUŠNE MIŠICE NISO VIDNE, KLJUB TEMU, DA JIH VSAK DAN TRENIRATE?

Če želite natrenirati vaše trebušne mišice, imate po eni strani srečo, saj so trebušne mišice tiste, ki jih lahko zaradi svoje strukture trenirate vsak dan, po drugi strani pa ste si za vidni rezultat izbrali tisti del telesa, pri katerem se mišice pokažejo najkasneje. A naj vas to ne potre. Z vztrajnostjo in vsakodnevnim izvajanjem vaj boste na cilju veliko prej, kot če bi vas ta informacija spravila ob motivacijo in ne bi niti začeli.

PREBERI VEČ

Za oblikovanje trebušnih mišic obstaja veliko različnih vaj, ki vam bodo pomagale doseči cilj. Nikakor niste obsojeni le na dolgočasne trebušnjake, ampak vam do izklesanosti pomagajo tudi vaje, ki se ne osredotočajo neposredno na trebušne mišice, ampak na kak drug del telesa, pri čemer mora pri izvajanju delovati celotno jedro telesa, ki je v bistvu ključno za vsako vadbo pri kateri morate ohraniti svoje telo stabilno – na primer plank, romunski dead lift, celo počepi.

Za to, katere vaje boste izbrali, je vsekakor pomemben vaš cilj, ki ga želite.

Če se osredotočate le na to, da si naredite trebušne mišice, bo vaša pot do njih prav gotovo daljša in bolj naporna, kot, če bi izvajali enake vaje z enako intenzivnostjo, a z drugim ciljem.

Pri preoblikovanju telesa je namreč potrebno upoštevati tudi psihološki vidik. Če se močno fokusirate na izgled in na to, da vaše mišice postanejo vidne, se boste tudi veliko prej spotaknili ob očitno oviro – zakaj niso vidne takoj in zakaj iz enega dneva do drugega ni napredka. To vas lahko spravi v stisko, zaradi katere potem postanete ali preveč agresivni z vadbo ali pa z dieto. Pri vsej tej vidnosti in nevidnosti trebušnih mišic morate namreč upoštevati tudi to, da so trebušne mišice lepo vidne le v primeru, če na trebuhu nimate nobene maščobe. To pomeni, da vam pri tem, ko dosegate ta cilj, stroga dieta ne uide. Večina uspeha pri trebušnih mišicah se namreč skriva v pravilni prehrani, zato tudi toliko poudarjam, da se trebušne mišice najbolj trenira v kuhinji.

Pri tem, kako vidne (ali nevidne) bodo vaše trebušne mišice, pa igrata močno vlogo tudi genetika in hormoni (na katere lahko, za razliko od genetike, vplivamo, če le vemo, kako).

Ravno zato bi bil moj nasvet za to, da uspešno pridete do izklesanega trebuha in trebušnih mišic ta, da se raje, kot na izgled, osredotočate na to, da delate zase in za svoje zdravje in dobro počutje.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!