fbpx

Zgodovina, sedanjost in prihodnost osebnega trenerstva

Osebni trener je strokovna figura, odgovorna za voden individualiziran način upravljanja telesne vadbe tistega, ki izvaja telesno aktivnost. Osebni trener s svojim usmerjanjem pomaga izboljšati telesno kondicijo in zdravje uporabnika. Njegova naloga je razumeti njegovo postavo in ugotoviti njene značilnosti.

PREBERI VEČ

Kaj je osebni trener in kakšno vlogo ima?

Osebni trener je strokovna figura, odgovorna za voden individualiziran način upravljanja telesne vadbe tistega, ki izvaja telesno aktivnost. Osebni trener s svojim usmerjanjem pomaga izboljšati telesno kondicijo in zdravje uporabnika. Njegova naloga je razumeti njegovo postavo in ugotoviti njene značilnosti.

Kratka zgodovina osebnega trenerstva

Osebni trener izhaja iz lika športnega trenerja in trenerja, prisotnega v tekmovalnem in profesionalnem športu. Njegovo delo vodi športnika do pomembnih rezultatov preko učinkovite tehnične vadbe. S pravšnjim poznavanjem psihologije osebo tudi motivira in ugodno vpliva na optimizacijo športnih rezultatov.

Osebni trener se je kot profesionalec razvil na fitnes področju, povezanem s ciljno vadbo in se nanaša na zasledovanje in vzdrževanje dobre fizične forme in kondicije. Sprva so bili zaradi cenovne nedostopnosti njegovih storitev deležni le zvezdniki, ki so vlagali prosti čas v klesanje telesnega videza s pomočjo fizične dejavnosti. Prvi fitnes centri so temeljili na bodybuilding vadbi, ki je kasneje prešla v aerobiko. 

Osebni trener danes: dobro počutje, specifični cilji, motivacije


Osebni trenerji so v osemdesetih letih enaindvajsetega stoletja potrdili svojo tržno prisotnost zahvaljujoč povečanemu povpraševanju potrošnikov, ki so zasledovali dobro počutje in izpopolnjen estetski videz. Osebni trening nudi učinkovito zdravstveno preventivo, saj ugodno vpliva na zdravje in dobro počutje. Vzdržuje in krepi gibalni aparat ter zasleduje želene telesne cilje, kot so izguba telesne teže in izboljšan estetski videz. Naloga osebnega trenerja je izobraževanje uporabnika o zdravem življenjskem slogu in prevzemanje vloge motivatorja primerne telesne vadbe. Usposabljanje obsega interdisciplinarna znanja, ki se dosledno izpopolnjujejo. Spretnosti osebnega trenerja morajo presegati tehnične kompetence. Njegov odnos z uporabnikom mora temeljiti na medsebojnem zaupanju, kakovostni komunikaciji, poznavanju prehrane in psihologije.

Kako prepoznati kakovostnega osebnega trenerja


Storitev osebnega trenerstva temelji na doživetih izkušnjah. Povezana je z začetnimi osebnimi pričakovanji in specifičnimi cilji, ki jih mora osebni trener zasledovati tudi pri specifičnih potrebah posameznikov. Analiza posameznika mora zagotavljati spoznavanje uporabnih podrobnosti, ki omogočajo oblikovanje prilagojene poti za dosego želenih ciljev. Proces analize in tehničnega načrtovanja morata biti ključna elementa učinkovite komunikacije.

Zagotovi si osebnega trenerja še danes. Pošlji povpraševanje in optimiziraj rezultate vadbe.

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!