fbpx

ŽIVLJENJSKO POMEMBNA KVASOVKA IZ LIČIJA

Probiotična kvasovka z nenavadnim imenom Saccharomyces boulardii je vse prepogosto preslišana dobra bakterija, ki ti lahko močno pomaga pri težavah povezanih s prebavo. Želiš izvedeti več o njej? Potem si na pravem mestu.

PREBERI VEČ

Najprej pa hitra ponovitev tega, kar bi, če redno spremljaš moje objave, že moral znati. In to je, da za normalno delovanje črevesja nujno potrebujemo probiotike, ki so pomembni za to, da nas ščitijo pred raznimi tujki, krepijo črevesno steno, proizvajajo hranilne snovi in spremenijo za optimalno prebavo. Če se črevesna flora poruši, nam kaj hitro pade imunski sistem, to pa lahko privede tudi do drugih zdravstvenih težav. Takrat je pomembno, da začnemo zdraviti črevesne težave in, da v telo vnesemo ustrezne probiotike, ter prebiotike. Več o prebiotikih si preberi na tej povezavi.

Saccharomyces boulardii je nepatogena kvasovka, ki se jo zadnjih 30 let uporablja kot preventivo in zdravljenje prebavnih bolezenskih stanj, predvsem diareje, antibiotičnih stranskih učinkov, bakterijskih infekcij, parazitskih infekcij, in kot preventiva potovalne diareje.

Ta probiotična bakterija spada v družino kvasovk.

Imenuje se po Henriju Boulardu, ki jo je leta 1920 izoliral iz ličija, ki je sadež, ki so ga že takrat ob težavah z boleznimi črevesja jedli tisti, ki so svoje težave želeli olajšati. Seveda jim je uspelo, glavni razlog za to pa je kvasovka S.boulardii, ki se nahaja na lupini sadeža liči.

Ta kvasovka ima številne koristne učinke na zdravje.

Ščiti nas pred:

  • bakterijskimi, parazitskimi in glivičnimi okužbami,
  • zmanjšuje vnetja,
  • zmanjšuje dehidracijo,
  • spodbuja aktivnost encimov, ter posebnih prenašalcev za hranila v sluznici črevesja.

Pomembno je vedeti, da se, kot nekatere druge, ona NE naseli v črevesju, ampak se po 2-5 dneh iz njega izloči. Ravno zato bi jo morali uživati v obliki kapsul takrat, ko želimo ali izboljšati delovanje imunskega sistema in črevesja ali pa pozdraviti katerega izmed simptomov, ki sem jih že prej omenil.

Kvasovka S.Boulardii je izjemno dobra rešitev takrat, ko se želimo rešiti okužbe z glivico kandido ali drugih okužb s patogenimi mikroorganizmi, ki toksično vplivajo na zdravje našega črevesja.

Koristna je tudi takrat, ko zdravimo bolezni črevesja, kot so npr. Chronova bolezen (preberi več o njej tukaj), ulcerozni kolitis (preberi več o njem tukaj) in sindrom razdražljivega črevesja (preberi več o njem tukaj), izjemno dobra pa je pri zdravljenju driske ali težav, ki nastopijo zaradi jemanja antibiotikov. Kakšen je še en naravni način na katerega lahko pozdraviš drisko, pa preveri na tej povezavi. 

Kvasovke ne smemo uživati konstantno ampak cca. 3-4. tedne, ko zdravimo blažje težave, kot so driska, in daljše – pol letno zdravljenje v primeru Chronove bolezni.

Kvasovko dobite v lekarni v obliki kapsul.

Viri:

https://www.lekarnar.com/clanki/probioticna-kvasovka-saccharomyces-boulardii

Guslandi, M. et al. (2000) Saccharomyces boulardii in Maintenance Treatment of Crohn’s Disease. Digestive Diseases & Sciences. Vol 45, 7, 1462 – 1464.

https://www.healthline.com/health/digestive-health/maintaining-a-healthy-gut

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!