fbpx

ZNAŠ SESTAVITI RUBIKOVO KOCKO?

Se tudi ti spomniš prizora, kjer je Will Smith, kot Princ iz Bell Aira v le nekaj sekundah sestavil rubikovo kocko in na ta način naredil izjemen vtis na sprejemcih za Princeton, ki velja za eno izmed najbolj prestižnih univerz na svetu?

PREBERI VEČ

Če ne in, če te res zanima, kako je izgledal njegov zares smešen sprejemni intervju, preveri to povezavo – https://www.youtube.com/watch?v=Tdy_Fjdox4w

Če te zanima, kako lahko tudi ti sestaviš rubikovo kocko, ki so jo izumili že davnega leta 1974 in, ki je hitro postala najbolj priljubljena in najbolje prodajana igrača na svetu, pa dalje beri moj zapis in morda se enkrat naučiš česa novega … ali vsaj spodbudiš svoje možgane k temu, da bodo bolje delovali  med mirovanjem.

Kocka je namreč idealna za:

  • spodbujanje in izboljšavo spomina,
  • hkrati pa se ob tem uriš v tehniki reševanja problemov,
  • v vztrajnosti, v strateškem načrtovanju,
  • začneš se bolje koncentrirati,
  • hkrati pa se zamotiš in medtem odženeš slabe misli, ki te morda kdaj preganjajo.

Če si rubikovo kocko že kdaj držal/a v rokah, potem veš, da je ni tako preprosto sestaviti, kot to izgleda. Svetovni rekorder jo sestavi v času, ki je krajši od 4 sekund.

A si predstavljaš to?

Jaz v tem času niti ne kihnem, kaj šele, da bi iz katerekoli pozicije lahko pravilno sestavil rubikovo kocko.

A tudi on je nekje začel.

Na začetku.

Najprej se je spoznal z rubikovo kocko.

Daj se še ti.

Kocko sestavlja 26 manjših kock, ki se vrtijo okoli nevidnega jedra. Vsaka ploskev je pobarvana z eno od šestih barv in, ko je kocka razrešena, je vsaka ploskev kocke (ki je iz 9 majhnih kock), obarvana v eno barvo.

Kocke v bistvu sploh ni tako težko sestaviti, kot izgleda na prvi pogled, ko jo celo pisano dobiš v roke. Vedeti moraš le, kako se je lotiti.

Poskusi tako, kot delajo na svetovnih tekmovanjih v sestavljanju rubikove kocke.

Najprej vzemi kocko v roke in si jo dobro oglej. Iz vseh strani. Potem pa poišči enega izmed video tutorialov in mu sledi.

Sam sem na spletu našel ogromno načinov na katere bi lahko zapisal, kako se reši rubikova kocka, ampak bojim se, da bi te s kombinacijo vseh le še bolj zmedel in morda situacijo tako zakompliciral, da ti zaradi tega ne bo uspelo. Predlagam ti, da najdeš en video in mu slediš. Ko ti uspe prvič, ti bo uspelo še drugič in tretjič. Ko boš kocko sestavil že 10ič, boš točno vedel na kaj moraš biti pozoren, saj obstaja dober sistem, ki je sestavljen iz tega, da moraš po določenem zaporedju rotirati ključne ploskve.

Javi mi, če ti bo uspelo.

Jaz priznam …

Meni še ni …

Res pa, da nisem nikoli zares poskušal.

Viri:

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!